AISAPARI ja KUUDESTAAN | Valokuituyhteyksien laajentumiseen halutaan lisää vauhtia!

0
Valokuitu mahdollistaa nopeat laajakaistayhteydet. (jpnews.fi)

Leader Aisapari hakee käynnistymässä olevaan Vauhtia valokuituun -hankkeeseen tietoverkkoasiantuntijaa. Hankkeen tavoitteena on lisätä asukkaiden ja yritysten tietoisuutta valokuituverkon eduista ja kartoittaa alueita, joille verkon rakentaminen olisi mahdollista. Tavoitteena on myös edesauttaa verkkojen rakentamishankkeiden syntymistä.

Hankkeelle on haettu rahoitus Etelä-Pohjanmaan alueellisesta maaseutuohjelmasta ja se kestää vuoden 2022 loppuun saakka.

Aisapari palkkaa tietoverkkoasiantuntijan

Hankkeeseen palkattava asiantuntija pitää infotilaisuuksia asukkaille ja toimijoille valokuituverkkoon liittyen. Lisäksi hän edistää uusien verkkojen rakentamista sekä jo olemassa olevien verkkojen hyödyntämistä. Työtä tehdään yhdessä asukkaiden, toimijoiden, operaattoreiden sekä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja liiton kanssa.

Työntekijän toimialue on Leader Aisaparin alue – Alajärvi, Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi, Lapua ja Vimpeli – sekä Leader Kuudestaan alue – Alavus, Kuortane, Soini ja Ähtäri. Työntekijän toimipiste on joko Kauhavalla tai Alajärvellä. Itsenäistä työtä voi tehdä osin etätyönä. Lisätietoa antaa toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää ja hakemuksia pyydetään 29.4. mennessä.

 

Käy vastaamassa kyselyyn!
Onko sinun alueellasi tarvetta valokuituun? Käy vastaamassa kyselyyn linkissä bit.ly/valokuitu2021.
Kyselyllä kartoitetaan Aisaparin alueen vakituisten asukkaiden ja mökkiläisten tarpeita nopeisiin verkkoyhteyksiin. Kyselyyn voi vastata myös nimettömänä, kunhan kylä ja paikkakunta tulevat selville asian kartoittamiseksi.


 

JÄTÄ KOMMENTTI