AISAPARI | Pikkolo5-hankkeesta tukea yhdistyksille

0
Särkijärvellä kesäkyläiltiin vuonna 2014

Leader Aisapari on käynnistänyt teemahankkeen, jossa kylillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus saada tukea hankintoihinsa. Hankkeessa voi tehdä yleishyödyllisiä investointeja, joilla parannetaan kylän turvallisuutta tai yhteisten kokoontumistilojen varustusta ja harrastusmahdollisuuksia.

Alahankkeet voivat sisältää pieniä investointeja, joilla tähdätään yhteisten tilojen käytön ja käyttömukavuuden lisäämiseen. Tähän liittyen voidaan tehdä kalusto- ja laitehankintoja yhteisiin tiloihin tai lisätä ja parantaa harrastusmahdollisuuksia. Voidaan hankkia esimerkiksi uusia välineitä kuntoiluun, hankkia tieto- tai kokoustekniikkaa tai parantaa äänentoistoa. Turvallisuutta voi parantaa hankkimalla vaikkapa sydäniskureita tai aggregaatteja.

Voi myös tavoitella kestävää kehitystä hankkimalla ilmalämpöpumppuja tai muuta energiansäästöä tai kierrätystä edistävää laitteistoa ja kalustoa.

Hanke on tarkoitettu Leader Aisaparin toiminta-alueella toimiville yleishyödyllisille yhdistyksille. Aisaparin toimialueeseen kuuluvat Alajärvi, Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi, Lapua ja Vimpeli.

Hankinnat voivat olla kustannusarvioltaan 750  euron ja  10 000 euron väliltä. Tukiprosentti on 65 %. Tuki ei koske hankintoja, jotka vaativat rakennusluvan. Hanke toteutetaan kertakorvaushankkeena suoriin kalusto- ja välinehankintoihin eikä siihen voi sisällyttää talkootyötä.

Hakemus liitteineen on toimitettava viimeistään lokakuun viimeisellä viikolla eli perjantaihin 29.10.2021 kello 16 mennessä Aisaparin toimistolle tai sähköpostilla paivi.kultalahti@aisapari.net, jolta myös lisätietoa puhelinnumerosta 0400 239 359.

– Älä jätä palautusta viime tippaan, niin ehditään tarkistaa, että kaikki tarvittava löytyy hakemuksesta. Näin asia etenee nopeasti Aisaparin hallitukseen, joka valitsee toteutettavat hankkeet, Päivi Kultalahti pyytää.
Tärkeää on myös muistaa, ettei hankintoja saa tehdä ennen kuin hakija saa ilmoituksen hankkeen hyväksymisestä.

Hakuohjeita ja lomakkeita liitteineen voi hakea valmiiksi tulostettuina nippuina Aisaparin toimistoilta tai Varautumalla valmiutta -tilaisuuksista. Ne voi myös tulostaa kotisivulta aisapari.net.

JÄTÄ KOMMENTTI