Alavudella…. VIELÄ ON PYÖRÄILYKESÄÄKIN JÄLJELLÄ

0
Alavudella on ajettu kesän aikana lähes 40 pyöräilytapahtumaa. Osallistujia on ollut eri puolilta Suomea. Tässä helsinkiläiset Jukka-Pekka ja Heli, Hakojoen sillalla. Kuva: Pentti Hautala

Pentti Hautala/ J-Pnews

ALAVUS/ TÖYSÄ

Viihdelaulun säkeissä kerrotaan, että ”vielä on kesää jäljellä”. – Alavudella on kuluvalla viikolla saatu tätä täydentää kauniissa aurinkoisen lämpimässä säässä toteamuksella: ”vielä on pyöräilykesääkin jäljellä”!

Ainakin tämä on toteutunut valtakunnallisen pyöräilyviikon liikunnassa maanantaina ja tiistaina. Mutta keskiviikkona ja torstaina on etsittävä ennusteiden mukaan ehkä kesäpaidan päälle puseroakin. Perjantaina on luvassa jo sadetakin tarvetta.

Alavuden ja Töysän alueella on valtakunnallista pyöräilyviikkoa poljettu eri kohteisiin todella, harvinaisen hienossa säässä. Varjossakin ovat mittarit näyttäneet yli 20 astetta ja auringonpaisteessa tämä on tuplaantunut. Tuulikin on puhallellut vastaan ja myötäisestikin vähäisellä voimalla.

Kuntoiltavan pyöräilyviikon 30.8.-3.9, pääjärjestäjän roolissa toimii Alavuden kaupungin liikuntapalvelut. Paikkakunnan yrityksistä ovat menossa mukana Urheilu Aalto ja Tuurin Pyörä.

Martti Lehtonen, Pirkko Raja-aho, Raimo Salmenaho ja Terho Vilmilä metsämaisemassa. Kuva: Pentti Hautala

Pyöräilykohteet ovat avoinna kello 9.00-20.00.Niissä sijaitsee postilaatikot, joihin tipautetut osanottolaput oikeuttavat palkintoarvontoihin.

Maanantaina ajeltiin Jokivarren nuorisoseuralle. Tiistaina otettiin suunnaksi Sepänniemen lomakylä. -Keksiviikkona Kontiaisten kylätalo. – Torstaina Aseman Konttuuri/ Kylätalo. Viikko päättyy perjantaina Tuurin Junamajoituksen pihapiiriin.

Alavudella on kaupungin liikuntatoimen innostamana pyöräily kesäkuukausien aikana eri kylille kymmenenä maanantaina. Eli, yhteensä tämän kesän aikana kertyy kaupungin toimesta 15 tapahtumaa.

Kun mainittuun määrään lisää vielä Talsijoiden 15 OP/torstairetki ja puolenkymmentä Tervajalkojen pyöräilyä, niin joka viikko on ollut runsaasti tämän sortin kuntoutusta kaikille halukkaille.

Pyöräilijöitä onkin ollut hyvien säiden suosimissa tapahtumissa runsaasti.

Pyöräillessä pääsee luontoa- ja sen eläimiäkin lähelle. Kuva: Pentti Hautala

 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI