Asuntomessujen hulppea oheiskohde Villa Lippa on rakennettu alajärveläisen HOISKO CLT:n elementeistä

0
Villa Lippa (Kuvat: Finnlog)

HOISKO CLT:llä on tänäkin vuonna työstetty elementtejä asumisen päätapahtumaan eli Lohjan Asuntomessuille. Messut alkoivat eilen perjantaina. Yksi 9.7.–8.8. järjestettävien Asuntomessujen näyttävimmistä kohteista on oheiskohde Kisakallion urheiluopiston alueella. Se on modernia arkkitehtuuria edustava, hulppea ja persoonallinen CLT-loma-asunto Villa Lippa Kisakallio. Kisakallio sijaitsee noin kymmenen minuutin matkan päässä varsinaiselta asuntomessualueelta. Huvila on valmistettu HOISKOn CLT:stä.

Villa Lippa on persoonallinen ja näyttävä villa, johon on satsattu ja josta löytyy monia erikoisuuksia. Materiaalivalinnoissa ei ole säästelty. Huvilan on toteuttanut yhteistyökumppanimme, massiivipuurakentamisen uranuurtaja Finnlog. Messuvieraan on lupa odottaa Villa Lipalta paljon jo siksi, että viime vuoden Asuntomessuilla Finnlogin HOISKOn CLT:stä toteuttama omakotitalo Hetena oli yksi messuvieraiden suosikeista, mikä palkittiin monilla tunnustuksilla.

CLT oiva ratkaisu monesta syystä

Villa Lipassa yhdistyvät ekologinen rakennusmateriaali ja moderni arkkitehtuuri. Talon modulaarinen  rakenne ja eri suuntiin kaltevat kattorakenteet antavat sille persoonallisen ilmeen.

HOISKOn CLT on rakennusmateriaalina kohteessa paras mahdollinen erityisesti huvilan isojen lasipintojen takia, koska massiivipuulevy on painumaton rakenne. Talon erikoisuuksiin kuuluu sinkattu, konesaumattu peltikatto ja lehtikuusesta tehty, rautavitrillillä käsitelty ulkolaudoitus. Finnlogin toimitusjohtaja Alar Anton arvostaa massiivipuussa ympäristöystävällisyyttä, luonnollisuutta, energiatehokkuutta ja modernia ulkonäköä.  CLT:n valtteja ovat myös rakentamisen nopeus ja vaivattomuus.

– CLT:n yksi keskeinen etu on painumattomuus. Se on viime vuosien aikana saanut alalla ison merkityksen, hän sanoo.

Villa Lippa allasterassi

Rakennuksen vastaava arkkitehti on Finnlogin Liis Sagadi. Sisustuksen on suunnitellut Heli Virtanen Iloa360 Oy:stä. Neliöitä talossa on 165. Se pitää sisällään neljä makuuhuonetta, ison olohuoneen ja saunaosaston sekä ylellisen terassipihan uima-altaineen. Isot lasipinnat tuovat sisälle upean maiseman Lohjanjärvelle.

Villa Lippa on ensimmäinen uudenlaiseen vapaa-ajan asumiseen valmistuvista näyttävistä huviloista, joita tullaan rakentamaan Kisakallion alueelle tämän ja ensi vuoden aikana. Kisakallio on valinnut kohteidensa toteuttajaksi Finnlogin.

Villa Lippa on avoinna Lohjan Asuntomessujen ajan joka päivä klo 10–18. Kohteeseen pääsee samalla lipulla kuin asuntomessualueelle.

Kuvat: Finnlog


 

JÄTÄ KOMMENTTI