EL:n Töysän virkistyspäivässä | JUSSIN LOHISOPPA MAISTUI!

0
EL-Töysän tarjoama herkullinen lohikeitto maistui helteisen heinäkuun päätteeksi, sopivassa pilvipoutaisessa ja sateen uhkaisessa säässä. Kuva: Pentti Hautala

Pentti Hautala/ J-Pnews

ALAVUS/ TÖYSÄ

Eläkeliiton Töysän yhdistyksen virkistyspäivän vietto siirrettiin vapusta heinäkuun loppuun. Mutta suosiota siirto ei varmastikaan vähentänyt, kun Töysä-talon eteen kokoontui yhdistyksen kirjanpitovastaavan, tarjoilulippuja jakaneen Kari Kallion laskennan mukaan 149.

Oikein vanhanajan kesäjuhlien tunnelmaa oli aistittavissa EL:n tapahtumassa. Kuva: Pentti Hautala

Tuurilainen Jussi Suni oli keittänyt kehuja osakseen saaneen lohikeiton kotonaan kenttäkeittimellä. EL-Töysä tarjosi sen entisen kunnantalon pihassa kirkonkylässä herkuteltavaksi maksutta kaikille jäsenilleen korppukahvien kanssa. Keittoa riitti halukkaille lisäannokseenkin ja tätä tilauutta käyttikin moni tyytyväisenä. Ilman ruokailua eivät jääneet yhdistyksen ulkopuolisetkaan henkilöt. He saivat nauttia tarjoilusta viidellä eurolla.

Sunin Jussi selvitti keittäneensä, auton peräkärrylle asennetulla ”soppatykillä” kotonaan keittoa 100 litraa. Prismasta hän hankki tuorelohta 14 kiloa ja laittoi perunoita sopivasti maitoliemen sekaan. Lisäksi höysteeksi voita ja loraus kermaa sekä sopivasti suolaa. Sipulia ja muita mausteita unohtamatta.

Tuttuja tavattiin ja kuulumisia vaihdettiin. Kuva: Pentti Hautala

Yhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Kallio oli tyytyväinen syystäkin virkistyspäivän saamaan suosioon. Yhdessäolossa korostui oikein vanhanajan kesäjuhlien ilmapiiri. Kaverien ja tuttavien tapaamisen mielihyvä. Onhan tällaiset tilaisuudet olleet harvinaisia viimeisen vuoden aikana.

Harvinaista herkkua on korona-aikana ollut myöskin tuttujen ja kaverien tapaaminen. Nyt se olikin yhtä juhlaa. Kuva: Pentti Hautala.

Ei toki eläkeliiton toimina topissa Töysässä tyystin ole ollut koronan koettelemuksissa.  Yhteinen kesäretki järjestettiin heinäkuun puolessavälissä linja autolla mm, Anne Mattilan taidekahvilaan Kihniöön. Bocciaakin on pelattu urheilukentällä keskiviikkoisin. Mukana on ollut paljon naisia ja miehiä.


 

JÄTÄ KOMMENTTI