EPSHP | Valtioneuvosto on antanut asetuksen, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi – Asetus tulee voimaan torstaina 16.9.2021.

0

Asetuksen mukaan Etelä-Pohjanmaalla ovat voimassa seuraavat rajoitukset:

Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07-23 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05-24.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on vastaavasti sisä- ja ulkotiloissa käytössä vain 75 % asiakaspaikoista.

Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sekä sisä- että ulkotiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Asiakkaita ohjeistetaan sisätiloissa istumaan istumapaikoillaan. Liikkeen on laadittava ja annettava asiakkaille ohjeet siitä, miten sisätiloissa sallitaan kulkeminen liikkeeseen saapumisen, sieltä poistumisen, tupakointitilassa tai wc- ja pesutilassa käymisen sekä ruuan ja juoman noutamisen yhteydessä. Käytännössä esimerkiksi tanssiminen ja karaokelavalla esiintyminen eivät ole sallittuja.

Etelä-Pohjanmaan koronanyrkki päätti kokouksessaan 13.9.2021 iltapäivällä, että sairaanhoitopiirin alue palaa kiihtymisvaiheeseen.

Koronaepidemian tilannekuva toimitettiin sairaanhoitopiiristä THL:ään maanantaina aamupäivällä, jolloin myös Etelä-Pohjanmaa oli vielä leviämisvaiheessa. Valtioneuvoston asetus annettiin tämän tilannekuvan perusteella. Tämän johdosta maakunnassa astuvat torstaina voimaan leviämisalueen rajoitukset.

Uusin päivitetty tieto kiihtymisvaiheeseen siirtymisestä on toimitettu Sosiaali- ja terveysministeriöön. Se huomioidaan asetusten valmistelussa viipymättä. Seuraava valtioneuvoston yleisistunto on torstaina 16.9.2021 klo 13. 

JÄTÄ KOMMENTTI