Hakojärvellä kylä avoin… Kuntoportailla kaatosateessa

0
Kyläkoulun johtajaopettaja, kyläpäällikkö Ari Hakola ja kaunginjohtaja Liisa Heinämäki suorittivat kuntoportaiden virallisen avauksen ns. huilaustasanteella, kyläläisten uhmatessa sadetta (Kuva:Pentti Hautala)

Pentti Hautala/J-Pnews
ALAVUS/TÖYSÄ

Töysä-kotiseutuseuran järjästämää tapahtumaviikkoa on järjestetty 6.6. alkaen monenlaisilla tapahtumilla. Lauantaina kokoonnuttiin kaatosateessa Hakojäven kylätalolle ja koulun pihapiiriin. ”Avoimet kylät” tapahtumaa vietettiin ja samalla vihittiin virallisesti käyttöön Alavuden ensimmäiset kuntoportaat.

Kaupuninjohtaja Liisa Heinämäen ja koulun johtajaopettaja, kyläpäällikkö Ari Hakolan nauhan katkaisua oli seuraamassa sankasta sateesta huolimatta yli kolmekymmentä henkilöä.

Heinämäki ylisti avauksen yhteydessä aivan aiheellisesti, että Hakojärven kylä on mitä paras esimerkki kyläisten yhteen hiileen puhaltamisesta.

– Kyläläisten yhteisellä talkootyöllä on kehitetty kylää vuosikymmenten aikana eri-ikäisten asukkaiden tarpeiden ja toivomusten toteuttamiseen. Tämä on lisännyt kylän vetovoimaa ja asukasviihtyvyyttä.

– Nämä nyt käyttöön vihittävät kuntoportaat on vain yksi esimerkki monista hankkeista mitä kylähyhdistys on yhdessä kyläläisten kanssa toteuttaneet. Tällainen toiminta on parasta, mitä voidaan yhdessä tehdä.

– Tällaista toimintaa on Alavuden kaupunki mielellään omalla taloudellisella avustamisella tukemassa, yhdessä ELY-keskuksen ja muiden rahoittajien kanssa, innosti kaupunginjohtaja Heinämäki.

Kyläyhdisyksen puheenjohtaja Ari Hakola kiitteli, sateen ropistessa, kaupunkia, Kuudestaan Ry:tä, leader/ryhmää sekä kyläläisiä kuntoportaat hankeen onnistumisesta.

– Kuntoportaiden 127 askelman ja muiden rakennelmien tekoon on tehty satoja talkootunteja. Portaat on varustettu muun muassa digitaalisella ajanottolaitteistolla. Se mahdollistaa siten jokaiselle halukkaalla tarkan kunnon seurannan.

– Toteutuneet kustannukset olivat vähän yli 17 000 euroa. ELY-keskuksen ja kaupungin rahoitusosuus oli 11 340 euroa, selvitti Hakola.

Rankkasateesta huolimatta kansa käveli kuntoportaat alas ja ylös (Kuva:Pentti Hautala)

Kyläpäällikön mukaan eivät hankeet suinkaan tähän lopu.

– Viimeinkin päästä viheliäisestä öljylämmityksestä eroon, koulu-ja kylätalokiinteistöissä. Sillä kesän aikana siirrytään maalämpöön. Sekin toteutetaan osaksi kyläläisten kökkätyöllä ja mainittujen tukijoiden rahallisella avustuksella, tarkensi Ari Hakola.

Sateesta siirryttiin sisälle kylätalon lämpimään, jossa saatiin nauttia kyläyhdistyksen tarjoamat juhlakahvit. Kylän naiset oliva asialla, Anu Hakolan toimiessa pääemäntänä.
Lopuksi suoritettiin arvonta päivään osallistuneiden kesken Marjo Hirvelän toimesta. Töysän apteekin lahjoittaman pääpalkinnon voitti Pentti Hautala. Onnettaren muut suosikit olivat, Antti Heikkola, Aili Korhonen ja Iiris Isomäki.


 

JÄTÄ KOMMENTTI