Harrastusten Virrat-päivä | Oman paikkakunnan monipuoliset toimintamahdollisuudet esittäytyivät

0
Bingo-peliä pelattiin 4H:n toimesta,

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Ensimmäistä harrastusten Virrat-päivää vietettiin torstaina. Keskipäivästä iltakahdeksaan kestäneessä tapahtumassa paikkakunnalla toimivat järjestöt esittelivät toimintaansa yleisölle.

Tarjolla oli monipuolinen kattaus eri toimintamuotoja bingosta ja agility-näytöksestä ötökän lennätykseen, junnukiekkoilijoiden kesätreeneistä jalkapalloilijoiden futsal-harjoituksiin.

Koripalloiluun liittyvää heittotaitoa testattiin ulkosalla.

Järjestöistä ja yhteisöistä olivat tällä kertaa mukana Virtain-Ruoveden Kirsut, Virtain Vaeltajat, Virtain Syke, kaupungin liikuntatoimi, nuorisovaltuusto, kaupungin nuorisotoimi, Virtain 4H-yhdistys, Virtain Urheilijat/suunnistusjaosto, Golf-Virrat, Virtain Kiekko-Karhut, ja FC Pallokarhut Virrat.

Virtain 4H-yhdistyksen vs.toiminnanjohtaja Niina Virnala touhusi bingo-pelin parissa.- Mukavasti on ollut porukkaa paikalla. Bingoa on käynyt pelaamassa ainakin 70 innokasta lasta ja nuorta. Keskusteluissa on tullut esille toivomus kerhotoiminnan aloittamiseksi myös keskustaajamassa ja toivelistalla olisi kokkikerho.

Virtain-Ruoveden Kirsut esittelivät agility-toimintaa.

Virtain liikuntasihteeri Sanna Vilen kertoo, että idea tapahtumasta lähti seuraparlamentin keväisessä kokoontumisessa, jossa tuli puheeksi valtakunnallinen Unelmien Liikuntapäivä 10.5.

– Keskusteluissa todettiin, että valtakunnallisen päivän ajankohta on huono, kun suuremmalla osalla päättyy pitkä kausi ja kesälajit aloittelevat omaansa. Heräsi ajatus Virtain omasta unelmien liikuntapäivästä. Tästä ajatuksesta sitten jalostui Harrastusten Virrat-päivä, jossa toimijat pääsevät esittelemään tarjoamiansa toimintamahdollisuuksia ja kuntalaiset etsimään uutta harrastusta arkeen.

-Tapahtuman tarkoitus on herätellä huomaamaan kuinka paljon toimintaa paikalliset yhdistykset järjestävät ja myös saada ihmiset osallistumaan, korostaa Sanna Vilen.
Harrastusten Virrat-päivää koordinoi kaupungin liikuntatoimi ja mukana olevat toimijat osallistuivat omien resurssiensa puitteissa.-jr


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI