JPK 25-vuotta ! – vietetään jääkiekkopäivää

0
Seuran merkki vuodelta 1996 on Jukka Ketosen suunnittelema ja piirtämä.

Järviseudun Pallokerho (JPK) juhlistaa seuran 25-vuotista taivalta viikon päästä lauantaina 13.11. Luvassa JKH Areenalla on viihdyttävää jääkiekkoa aamupäivästä iltaan saakka. Alajärven kaupunki takaa kaikkiin päivän ja illan otteluihin vapaan sisäänpääsyn.

Päivän aloittavat JPK:n juniorijoukkueet, jotka kohtaavat sarjaotteluissa mm. JYP:n Jyväskylästä ja APV:n Alavudelta. Päivä huipentuu edustusjoukkueen otteluun Lapuan Virkiää vastaan klo 18 alkavassa paikalliskamppailussa. Kaikki päivän ottelut ovat ilmaisia, sillä Alajärven kaupunki tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn myös edustusjoukkueen otteluun.

Järviseudun Pallokerho perustettiin 25-vuotta sitten palvelemaan koko järvipohjalaista jääkiekkoa. Perustamisvaiheessa vimpeliläiset ja alajärveläiset päät lyötiin yhteen, ja tuloksena voidaan puhua jo pieniä perinteitä omaavasta seurasta. JPK:n puheenjohtaja Hannu Hirsimäki pitää yhteistyön alkusysäystä isona asiana.

– Merkittävän teon ukot silloin tekivät, jos ei tuolloin oltaisi oltu avarakatseisia ja nähty kauas, olisi jääkiekon pelaaminen Järviseudulla varmasti heikommissa kantimissa mitä se tällä hetkellä on, Hirsimäki jatkaa.

Hirsimäki on seurannut seuran toimintaa tyytyväisenä ja odottaakin vesi kielellä myös juhlapäivää.

– Edustusjoukkueemme on ottanut toiminnassa isoja askelia Marko Kantasen lähdettyä mukaan veturiksi projektiin. Harjoitusaktiivisuus on hyvällä tasolla, ja nuorten U19 -joukkueen pelaajat tuovat sopivasti sparrausta myös kokeneemmille pelaajille. Joukkue onkin mielenkiintoinen sekoitus nuoruuden intoa sekä kokemusta tälle sarjatasolle. Myös juniorijoukkueiden ottelut ovat erittäin viihdyttäviä niiden nopean temmon ja tapahtumien paljouden vuoksi. Toivommekin lehtereiden täyttyvän tämän varmasti viihdyttävän päivän johdosta, Hirsimäki toteaa.

Seurassa harrastaa tällä hetkellä jääkiekkoa noin 180 junioripelaajaa. Tämän päälle tulevat vielä miehet ja naisista koostuva muijakiekko.

Seuran urheilutoiminnasta vastaava valmennuspäällikkö Jussi Virtanen on tyytyväinen meneillään olevaan kauteen.

– Junioritoimintamme on ollut jo vuosia erittäin laadukasta, ja olemmekin profiloituneet alueella erityisesti vahvaksi kasvattajaseuraksi. Tästä osoituksena on useiden entisten JPK -junioreiden nousu ikäluokkien SM-sarjoihin ja jopa maajoukkueisiin asti. Toiminnassa näkyy hienosti arjen vaatimustaso, kasvun asenne joukkueiden tapahtumissa on vahvasti läsnä ja silti toiminnassa näkyy hienosti hauskuutta ja yhdessä tekemistä, kiittelee Virtanen seuran valmentajien toimintaa eri joukkueissa.

– Hauskuus ja iloinen tekeminen näkyy myös lisääntyneissä harrastajamäärissä erityisesti seuran luistelu- ja kiekkokoulussa, jossa vipinää riittää, kun mukana on lähes 50 lasta jatkaa Virtanen ja toivottaa samalla myös uudet jääkiekosta kiinnostuneet lapset mukaan toimintaan.

Sarjaottelut JKH Areenalla juhlapäivänä lauantaina 13.11.:

klo 9.30 JPK U11 – Virkiä

klo 11.00 JPK U13AAA – JYP

klo 13.00 JPK U14 AA – APV

klo 15.00 JPK U17 – APV/Kiekkohaukat

klo 18.00 JPK Edustus – Virkiä


J-Pnews ONNITTELEE 25 VUOTIASTA PALLOSEURAA!

JPK:n hyökkääjä (sininuttuinen) Santeri Kari oli APV:lle vaikea pideltävä (Kuvat: Jukka Ketonen / K-Media/jpnews.fi)
Sami Seppälä ja Ismo Sirén ovat olleet myös pelaamisen lisäksi kantavia voimia JPK:n valmennnushistoriassa (Jukka Ketonen /K-Media)
JPK:n juniorit kautta vuosien ovat keränneet lukuisia turnausvoittoja (Kuva:Katriina Kantanen / Arkisto 2014)

 

JÄTÄ KOMMENTTI