Kala on tulevaisuuden ruokaa – Kaupallisen kalastuksen superpäivä kokoaa alan kehittäjät Orivedelle

0

Kuha-Suomen Kalaleader järjestää yhdessä Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen Ammattikalastajat ry:n kanssa kaupallisen kalastuksen superpäivän Orivedellä keskiviikkona 25.1.2023.

Lähiruoka ja ilmastoystävällinen ruokavalio ovat nyt enemmän tapetilla kuin koskaan. Nykyisessä maailmantilanteessa myös huoltovarmuus on noussut uuteen arvoon, mutta silti kalatiskillä on pulaa kotimaisesta kalasta. Kaupallisen kalastuksen superpäivä kokoaa yhteen kaupalliset kalastajat ja kalatalousalan kehittäjät eri puolilta Kuha-Suomen ja Sisä-Suomen Kalaleaderin toimialuetta ideoimaan uutta kalatalouteen.

Kuha-Suomen Kalaleaderin ensimmäinen toimintakausi käynnistyi syyskuussa 2022. Tarkoituksena on rahoittaa paikallisia, yleishyödyllisiä kehittämishankkeita alhaalta ylös-periaatteen mukaisesti ja mahdollistaa kehitysloikka lähikalan saatavuuden parantamiseksi sekä kalastusmatkailun kehittämiseksi. Kalaleaderin julkinen rahoitus tulee Euroopan Meri-, kalatalous ja vesiviljelyrahastosta, valtiolta ja kunnilta.   Kuha-Suomen Kalaleaderin toimialue ulottuu Kanta-Hämeestä Lappajärvelle.

Tilaisuuden ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta: https://www.kuha-suomi.fi/julkaisut-ja-tiedotteet/


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI