Kaupunkifestivaali Ylävesien yö kokoaa yhteen

0
Hiirosen "Ylävedet"-veistos takaapäin (kuva: Timo Ahopelto)

Tänä vuonna 20. elokuuta vietettävä festivaali on järjestyksessään neljäs Ylävesien yö. Kaupunkifestivaali syntyi ideasta koota ihmiset yhteen viettämään rennosti aikaa ja löytämään Ähtärin lukuisat käyntikohteet, harrastusmahdollisuudet ja osaajat.

Festivaali käynnistyy tuttuun tapaan klo 12 Eero Hiirosen puiston Ylävedet-veistokselta, Ähtärin muistomerkiltä. Opastetulla Veden polku -kulttuurikävelykierroksella nähdään
ähtäriläisen kuvanveistäjä Eero Hiirosen ulkoilmateoksia ja kuullaan Ähtärin asutuksen historiasta. Kierros päättyy Pirkanpohjan taidekeskukseen, jossa on ilmainen sisäänpääsy koko päivän ajan. Nähtävillä on 15 tekijää -nykytaidenäyttely ja mahdollisuus tavata kuraattori Jarkko Rantanen.

Taidekeskuksessa pääsee matalalla kynnyksellä kokeilemaan myös savitöiden tekemistä
paikallisen taiteilijan Tiina Sulkavan opissa. Torilla Ähtärin yrittäjät ry järjestää Ylävesien markkinat sekä järjestömarkkinat yhteistyössä Seinäjoen järjestötalon kanssa. Järjestömarkkinoilla tuodaan esille toiminnan kirjoa, ja sieltä voi löytää vaikkapa uuden harrastuksen.

Ähtärin kaupungin teltalla on kaupungin kesäasukkaille tarjolla kahvit klo 17–19. Samalla on myös mahdollisuus tavata eri alojen asiantuntijoita ja saadaneuvoa esim. kesämökin jätevesikysymyksiin.

Ylävesien yö. Kuva: Timo Ahopelto

 

 

 

 

 

 

 

 

Pauli Hanhiniemi

Kultaisen korin kesä huipentuu Ylävesien yöhön, ja ohjelmaa on runsaasti ja monipuolisesti.
Päivällä tamperelainen Teatteri Mukamas esittää valloittavaa koko perheelle suunnattua
Hiirulainen ja Suuri seikkailu -esitystä, joka on osa suosittua sarjaa Hiirulaisen tarinoista.
Iltapäivällä korilla musisoi legendaarinen suomirock-konkari Pauli Hanhiniemi basisti Ville
Rauhalan kanssa. Illalla punkhenkistä folkia kuullaan Euroopassakin kiertäneen, jyväskyläläisen Slack Birdin esittämänä. Illan viimeinen esiintyjä on Tampereelta ponnistava Vihainen kukka. Yhtyeen riveissä vaikuttaa useampi ähtäriläislähtöinen soittaja, ja luvassa on suomirockia muilla genreillä höystettynä.

Myös Pirkanlinnassa riittää ohjelmaa koko päiväksi: nuopparilla on mukavaa tekemistä nuorille ja Sun Kino esittää auditoriossa yöelokuvanäytöksen. Sydäniskurikävelyillä etsitään iskureita ja harjoitellaan niiden käyttöä.

Eemu Myntti

Ähtärin kaupunginkirjasto palvelee asiakkaita ilta kymmeneen saakka ja on kutsunut paikalle kirjailijavieraaksi Juha Siron. Suomen pienimmässä näyttelytilassa, Tuulikaappigalleriassa, on esillä mininäyttely Ähtärissä vaikuttaneesta taiteilijaparista Eemu Myntistä ja Eva Bremer-Myntistä. Teokset ovat poimintoja kaupungin hankkimasta Mynttikokoelmasta.

Rantapuistossa villiinnytään Parkourin ja sirkustelun merkeissä, ja molempia lajeja pääsee
kokeilemaan koulutettujen ohjaajien opastuksella. Paikalla on myös nuorisovaltuuston väkeä tekemässä kasvomaalauksia halukkaille.

Senioripuistossa luvassa on ohjattu kuntopiiri, laitteiden käyttöön tutustumista sekä mölkkyturnaus, ja Sahanrannasta on mahdollisuus lähteä melomaan kajakilla. Myös useat yritykset ovat mukana Ylävesien yössä esimerkiksi pidentämällä aukioloaikojaan sekä järjestämällä mukavaa ohjelmaa.

Vallitsevaa koronatilannetta sekä viranomaisohjeistuksia on järjestäjän taholta seurattu tiiviisti. Kaikkia tapahtumaan osallistuvia pyydetään pitämään huolta riittävistä turvaväleistä, ja kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti. Jokaisessa tapahtumapisteessä on mahdollisuus
käsien pesuun tai desinfiointiin.


 

JÄTÄ KOMMENTTI