Killinkoski-päivät vetivät runsaasti väkeä

0
Killinkoski- päivien markkinat vetivät runsaasti väkeä Wanhan tehtaan markille lauantaina.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Perinteiset Killinkoski-päivien markkinat vetivät runsaasti väkeä Wanhan tehtaan alueelle. Killinkosken kyläyhdistyksen puheenjohtaja Reijo Vehmasaho heitti varovaisen arvion, että perjantain ja lauantain kävijämäärä olisi yhteensä noin 3000.

Perjantaina aloitettiin rompetorilla. Myyjiä oli tullut paikalle reilut kolmekymmentä. Pieni sadekuurokaan ei haitannut kaupankäyntiä ja tunnelmaa. Rompetorilaisten joukkoon oli ehtinyt tulla muutama torimyyjäkin  tekemään kauppaa. Aina Oulusta saakka oli lähdetty myymään muikkuja.

Perjantain iltaan kuului haasteuistelukisa. Haastajana toimi paikallinen urheiluseura Killinkosken Myrsky. Haasteen oli vastaanottanut kahdeksan lähialueen venekuntaa. Uistelu käytiin Vuolteella ja voittajan saalis oli vajaat kolme kiloa.

Lauantaina torimyyjiä oli paikalla nelisenkymmentä. Sää oli suosiollinen koko toritapahtuman ajan. Ennen puolta päivää paikalla oli väkeä lähes tungokseen asti. Myytävää oli laidasta laitaan. Lapsiakaan ei oltu unohdettu. Tarjolla heille oli ainakin pomppulinna.

Killinkosken kyläyhdistyksen puheenjohtaja Reijo Vehmasahon mielestä Killinkoski-päivät onnistuivat sekä kävijämäärän ja säänkin puolesta hyvin.

Reijo Vehmasaho kertoi, että Killinkoski-päiviä on järjestetty jo 1990 -luvulta lähtien. – Markkinapäivät houkuttelevat väkeä pitkienkin matkojen päästä. Täällä myös entiset ja nykyiset killiläiset tapaavat toisiaan. Perjantaina väkeä oli vähemmän kuin tänään lauantaina Sääkin on ollut meille tällä kertaa suosiollinen. Kaksipäiväiset markkinapäivät päätetään lauantai-iltana virtolaisen H.A.K-bändin musisointiin. -jr



 

JÄTÄ KOMMENTTI