KOLUMNI | Ilmastonmuutoksen uhmaajiakin on

0
Ruska loistoa on sukupolvet saaneet ihastelle vuosituhansia. Ja toivottavasti näin jatkossakin. Riihikin on kokenut jo yli sata syksyä ja saanut ruskan värin katon sammaleeseen. (Kuvat: Pentti Hautala.)

Pentti Hautala

    Viime vuosina on yhä kiihtyvällä vauhdilla julistettu ihmisille ilmastonmuutoksesta. Sen tuomista tuhoista ja vaikutuksista maailman laajuisesti.

Toki monissa maissa  ympäristön sotkemisella on vauhdittava vaikutus ilmaston muutokseen, myrskyihin ja tulviin.

Pentti Hautala

Liiallisia pelkoja, paljon tulevaisuudestakin, meihin jokaiseen ilmaston muutoksien avulla luodaan. Aivan tarkoituksellakin, että alamme toimimaan siistimmin sekä siistimmin. Kuten Raamatussa opetetaan. Paljon erilaista bisnestä tehdään ilmastonmuutokssen ennustuksissa ja arvioissa.

Onneksemme Suomessa on tähän mennessä ainakin säästytty vähällä. Rajut myrskyt ja tulvat ovat pysyneet poissa.

Suomessa olemme jopa hyötyneet tähänastisesta ”ilmastomme muutoksesta”. – Eli pienestä lämpenemisestä. Kasvuvoima luonnossa on lisääntynyt ja lämmityskustannukset pysyneet kohtuullisena. — Siitäkin huolimatta, että sähköfirmat kurittavat kansalaisia, vain rikastuakseen. Osakkeenomistajiaan rikastuttaakseen.

Suomalaisten päättäjien ja bisnesten tekijöiden sekä kansalaistenkin pitäisi aina kuitenkin muistaa, että ei Suomen tarvitse pelastaa ilmaston suojelussa koko maailmaa. Ei omia kansalaisia saisi kurittaa liikaa ilmaston suojelun tavoitteissa.

Vaikka useammat koivut on pudottaneet lokakuun 13. päivään lehtensä, niin muissa puissa ja pensaissa jopa tielläkin on loistavia värejä. Niin että silmiä häikäisee…

 

ILMASTON  muutoksen uhkaajia meillä Suomessakin on vielä kansan keskuudessa ja luonnossa runsaasti.

Esimerkiksi lokakuun aamujen sumut jatkuvat edelleen vuosituhansien tapaan!

Valon vähenemisen ja lämpötilan alenemisen vaikutuksesta käynnistynyt ruska hehkuu monin paikoin ihasteltavana, niin kuin se on iät ja ajat loistanut !

Lunta ja pakkasia saapuu koti Suomeen taaskin aivan tuossa tuokiossa. Ja varmasti perinteisiä lumipyryjäkin koetaan?

Toivottavasti!

 



 

JÄTÄ KOMMENTTI