Kolumni | Tehdään 2-vuoden väliaikaislaki lapsiluvun lisäämiseksi Suomessa.

0

Minun esitys on, että annettaisiin valtiolta 10.000 euroa alle 25-vuotiaille synnyttäjille – niin että lapsen syntymän jälkeen hän saisi 5000 euroa ja seuraavien 25 kuukauden aikana 200 euroa kuukaudessa.

Mikko Paavola

Näin saataisiin lapsia kahdessa vuodessa helposti se 10 000 lasta. Kun synnyttäjät huomaisivat miten luonnollinen ja kiva tapahtuma synnyttäminen on niin sen pelon poistuminen saattaisi auttaa toisen ja kolmannenkin lapsen nopeampi syntyminen. Raha on se joka tässä asiassa auttaisi eikä 10 000 lapsen syntyminen aiheuttaisi kun 100 miljoonan menoerän joka on tosi vähän siitä lapsimäärästä.

Tämä olisi kaikkien eduskuntaryhmien yhteisesityksenä tienpätkien ja siltarumpujen ohituksena tärkeämpi asia Suomelle.

Se auttaisi maamme asiaa paremmin, kun muut 100 miljoonan summat. Suomessa on 30.9.-24 mukaan 243 368 ulosottovelallista. (tieto Ulosottovirasto HKI) Tuosta 243 368 joukosta on 111 480 sellaista, joilla on vain alle 5000 euroa ulosotossa. Tästä ryhmästä löytyy jo ne synnyttäjät ja myös työttömistä naisista. Silloin ei tarvitse puolustella opiskelijoiden opintojen keskeneräisyydellä tai muulla syyllä synnyttämistä välttävillä pelkääjillä. Nyt ensisynnyttäjät ovat melkein aina 30-vuotiaita ja se on asiantuntijoiden mukaan liikaa.

Näin ensisynnyttäjille jäisi aikaa suunnitella toista ja kolmattakin lasta ennen 30-ikävuottaan. Jätetään lasten suunnittelu perheille itselleen eikä aseteta esteitä työn, vapaa-ajan, harrastusten, matkailun, opiskelun ja valmistumisen pelottelulla. Nuo Väestöliiton 20 lapsitoiveiden aloitteet estävät asian nopean ratkaisun ja ovat muutenkin sellaisia, joiden hoito vaatisi paljon rahaa ja henkilöitä asiaa hoitamaan. Lisäksi niitä jo hoidetaan Väestöliiton toimesta.

Satatuhatta alle 5000 € ulosotossa olevaa – hyötyisivät asiasta.

Aloitteen tekijä – MIKKO PAAVOLA, eläkeläinen. Entinen Väestöliiton hallituksen jäsen.



 

Soinin metsästys- ja ammuntasimulaattori1

JÄTÄ KOMMENTTI