KOLUMNI | Yhteisen kakun jakoon tarkempaa harkintaa

0
(Arkistokuva)

PENTTI HAUTALA

Viime kuukausina ovat suomalaisista monet manailleet ministerien johdolla tehtyä runsasta avustuksien ja tukirahojen jakoa. Ulkomaiset ja kotimaiset kohteet ovat saaneet korona- ja muita tukia yhteensä miljardeja euroja. Niitä on jaettu mitä erilaisin perustein. Rahaa on mennyt tarpeellisiin ja moniin tarpettomiin osoitteisiin. Suoraan sanottuna runsaasti huijareillekin.

Mutta…mutta, monet todella tukieuroja tarvitsevat tahot ovat myöskin jääneet ilman. Tukia saaneiden luotteloa silmäillessä saa ihmetellä satojen rahaa runsaasti saaneiden oikeutta avustuksen saannille.

Tällaisella toiminalla valtaa pitävät pyrkivät myöskin muokkamaan mielialoja poliitisilla tarkoitusperillä. Olisi kuitenkin kansalaisten huomioitava, että näin tehdään valtion ottamalla velalla ja kansalta kerätyillä verorahoilla.

Samalla palvotaan myöskin EU:ta ja ulkoimaisia kohteita suurilla rahasummilla. Kansalaisten pitäisi huomata, että nämä avustukset ovat suomalaisten yhteisestä kakusta pois!
Sitä ei luulisi kukaan maalaisjärkinen hyväksyvän, että esimerkiksi sisällisotia käyvien maiden ”rauhanturvaamiseen” ynnä muuhun toimintaan että avustamiseen laitetaan suomalaisten veromarkkoja satoja miljoonia euroja vuosittain.

Yhä lisää velkaantuva Suomen valtion talous ei kestä tuhansilla miljoonilla euroilla lisäntyvää velkataakkaa. – Jos maakuntauudistus ja SOTE-”soppa” hyväksytään, niin yhteiskunnan menot vain kasvavat ja suomalaisten köyhien tilanne maaseudulla heikenee entisestään.
Sote-ja maakuntauudistusta puoltavat ylistävät uudistuksen tuovan säästöjä ja parempia palvelujen saatavuutta Suomen eri aluille.-Ministerit unohtavat, että lääkäärien ja hoitohenkilöiden puute on ensimmäinen este hoitoon pääsylle.Tilanne ei parane suunnitelmissa olevalla poliittisella pelillä.

Myöskin ”turvapaikanhakijoiden” suosimiseen kuluvat suuret rahasummat ovat pois meiltä suomalaisilta. Tästä johtuen joudumme  nipistämään pienistäkin eläkkeistä, sairailta, perheiltä ym.. Joudutaan vähentämään muita palveluita, kiristämään erilaisia veroja sekä maksuja. Lisäksi valtion täytyy ottaa yhä vain enemmän velkaa!
Ulkolaiset ovat toki tervetulleita Suomeen työntekijöiksi ja elemään maassamme ”maan tavalla ja tavoilla”.

Katsotaampa ympärillemme, kuinka kurjissa-ja köyhissä oloissa nykyään, vuosikymmeniä veroja maksaneitakin oman maan kansalaisia joutuu elämään. Murehtimaan jokaisena päivänä miten eurot riittävät. Eikä ne jokaisella riitäkkään!

Ei ole ihme vaikka ”pelko” nousee ja vihakin päättäjiä kohtaan, kun vieraan maiden kansalaisia passataan kilvan kylpylöissä, hotelleissa ja muissa vastaanottokeskuksissa.
Kunnatkin ovat anoneet ja saaneet runsaasti muun muassa koronatukia ja varoja turvapaikan hakijoiden huolenpitoon. Myöskin miljoonavoittoja tekävät pörssiyritykset. Uutisissa on kerrottu, että monet kunnat ovat saaneet korjattua mainitulla tuella aikaisemmin kuralle mennyttä talouttaankin.

Menneinä kuukausina on unohdettu, että valtionkin jakamat rahat ovat peräisin meidän suomalaisten yhteisestä kakusta. – Jos toisaalle jaetaan, niin se on toisilta pois. Kun jaetaan euroja nykyiseen malliin, niin velat, verot ja maksut nousevat. Velkaa kertyy monen tulevankin sukupolven maksettavaksi!

TÄMÄN pitäisi nousta niidenkin kansanedustajien murheeksi, jotka kiertävät äänestysalueillaan kertomassa – kuinka paljon valtio myöntää sinne ja tänne avustuksia.

– Meidän yhteisen, hyvän kakusta ne eurot ovat pois!


 

JÄTÄ KOMMENTTI