Korona sotki Virtain itsenäisyyspäivän juhlatilaisuuksien toteutumista

0
Kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Keijo Kaleva puhumassa Virtain sankarihaudalla.
Jarkko Ruohola J-Pnews
VIRRAT

Pirkanmaan pahentunut koronapandenemiatilanne sotki maanantaina 6.12. Virtain itsenäisyyspäivän juhlatilaisuuksien suunniteltua toteutumista. Koronan takia jouduttiin perumaan kokonaan itsenäisyys-päivän kahvitarjoilu seurakuntatalolla.

Järjestöjen liput juhlistivat omalta osaltaan seppeleenlaskutilaisuuta sankariristillä.
Myöskään yleisö ei päässyt nauttimaan paikan päälle kirkkoon mezzosopraano, sellisti Seeli Toivion konsertista. Tilaisuus striimattin kotona katseltavaksi netin kautta. Intenäisyypäivän seppeleen laskutilaisuudet toteutuivat sen sijaan  suunnitellusti  Killinkosken ja Virtain sankarihaudoilla sekä muillakin muistomerkeillä Virtain vanhalla hautausmaalla. Myös itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus saatiin toteuttaa kirkossa. Kirkossa saarnasi seurakuntapastori Marja Tuomi. Tekstinlukijana toimi Päivi Ylimys. Virtain Mieskuoro lauloi. Musiikista vastasi kanttori Annamari Ylä-Soini.
Virtain kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reijo Koskela ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Sanna Kangas laskivat seppeleen sankariristille.

Itsenäisyyden tärkeitä tunnusmerkkejä: Yhteiskunnan vakaus ja sisäinen rauha

Killinkosken ja Virtain sankarihaudoilla puhunut kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Keijo Kaleva painotti yhteiskunnan vakauden ja sisäinen rauhan merkitystä itsenäisyyden tunnusmerkkeinä.- Niin sodan kuin pandemiankin aikana on tärkeätä yhteiskunnan vakaus ja sisäinen rauha. Ne ovat tärkeitä itsenäisyyden tunnusmerkkejä. Pandenemia ei näytä antavan meille tilaa herpaantumiseen ja vielä vähemmän lupaa keskinäiseen eripuraan. Yhteinen etu menee nyt yksityisen edun edelle. Uhrauksiin osallistumisen tasapuolisuus on hyväksyttävä vaatimus  Ei pidä unohtaa tammikuussa 1940 tehtyä työelämäsopimusta, jonka avulla maa silloin rakennettiin, muistutti kuulijoita Keijo Kaleva.
-Meillä on yksilönsuoja korkealla tasolla oikeudellisesti. Niin pitääkin olla. Onko kuitenkin niin, että oikeuksien kirjaimellinen vaatiminen ja käyttäminen jokaisessa käänteessä voi vaarantaa yhteisön turvallisuutta, heitti kysymyksenä ilmaan Keijo Kaleva.
Kuvat: Jarkko Ruohola

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI