Lappajärvelle Maailmankaikkeuden Kuutio – kaikki mukaan suunnitteluun 

2
Kraatterijärvi Geopark on Suomen viides UNESCO Global Geopark. Kuvassa Euroopan suurin törmäyskraatteri, Lappajärvi. (Kuva: Miika Lahnalampi)

Lappajärven kunnanvaltuuston hyväksymän strategian perusteella Lappajärvellä tehdään taas jotain uutta matkailun piiriin – Maailmankaikkeuden Kuutio suunnitteilla, kertoo Heikki Mäkipää, joka vastaa hankkeen toteuttamisesta. Hanke toteutetaan yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Liiton AKKE rahoituksen ja Lappajärven kunnan kanssa. 

Mikä on Maailman Kuutio? 

Kraatterijärvi Geopark on saanut UNESCO-statuksen vuonna 2024 ja alueelle tarvitaan oma geokulttuurinen keskus, Maailman Kuutio, joka toimii sekä koulutuksellisena että matkailullisena kohteena geoparkin kävijöille. Keskus sisältöineen on laaja hanke, joka vaatii erilaisia yhteistyökumppaneita toteutuakseen. Se kertoo huikean 13,7 miljardin vuoden tarinan alkuräjähdyksestä nykypäivään. 

Maailman Kuutio tuo yhteen paikkaan ympäristökasvatuksen, alueen kulttuurin, geologisen historian tarinallistamisen, geokulttuurin ja geomatkailun palvelupolun. Keskuksessa on kolme pääasiallista osa-aluetta: Geoparkin arktinen keskus, elämyksellinen keskus ja opetuksellinen keskus. Selvityshankkeen tavoitteena on luoda selvät suunnitelmat edellä mainittujen teemojen mukaisesti yhteistyössä sidosryhmien kanssa. 

Hanke kartoittaa ja sitouttaa oleelliset yhteistyökumppanit. Kumppanien kanssa hankkeessa suunnitellaan Maailman Kuution yhteistyötoiminta, joka huomio erilaiset tarpeet ja toiveet. Toiminnan suunnittelu linkitetään Lappajärven kunnan omana hankintana tekemään rakennussuunnitteluun. 

Nyt kaikki mielipiteet julki! 

Hanke kartoittaa kyselyllä kaikkien kuntalaisten mielipiteet ja uudet ajatukset Maailman Kuutio hankkeesta. Oheisen nettiosoitteen kautta pääsee vaikuttamaan hankkeeseen nyt, eikä kenenkään tarvitse jälkikäteen harmitella, kun ei osannut avata suutaan oikeaan aikaan. 

Napsauttamalla oheista osoitetta pääsette esittämään omalla nimellänne ajatuksenne. Toivottavasti saamme monia uusia ideoita kunnianhimoisen hankkeen taakse. 

LINKKI TÄSSÄ! 

2 KOMMENTTIA

  1. Edelleen epäselvää mistä tuossa Maailman kuutiossa oikein on kyse. Onko kyseessä joku ”rakennetaan” projektihanke, joku taideteos vai joku rakennus jossa on sisällä infotauluja eli Meteoriittikeskus 2?

    Hyvä suunta sentään Lappajärven kunnalla että kokeillaan kerätä mielipiteitä. Toivottavasti myös jatkossa kerätään mielipiteitä.

JÄTÄ KOMMENTTI