Lappajärven kunnanvaltuuston päätöksiä

0

Lappajärven kunnanvaltuuston päätöksiä kokouksesta 23.10.

Määräalan asettaminen myyntiin tilasta Pihlajamäki/ Määräalan myynti tilasta Pihlajamäki

Esittelijä: Kunnanjohtaja Sami Alasara

Päätösehdotus Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että kunta myy Pihlajamäki -nimisestä kiinteistöstä määrä-alan kauppakirjaluonnoksen mukaisesti 111.111,00 euron hinnalla korkeimman tarjouksen jättäneelle.

Kunnanhallitus päättää, että tekniselle johtajalle myönnetään oikeus teknisiin, kauppaan merkitykseltään vähäisiin korjauksiin, mikäli se on tarpeellista.

Päätös Hyväksyttiin esitys.

Kärnäntien, Maneesintien ja Nissintien asemakaavan muutos

Esittelijä: Kunnanjohtaja

Päätösehdotus Kunnanhallitus hyväksyy omalta osaltaan asemakaavan kaava-asiakirjoineen ja esittää sen edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.

Päätös: Hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Juha-Matti Näykki oli paikalla esittelemässä asiaa ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

Teollisuusalueen asemakaavan muutos/ Timon alue

Esittelijä: Kunnanjohtaja

Päätösehdotus Kunnanhallitus hyväksyy omalta osaltaan asemakaavan ja siihen liittyvät asiakirjat ja esittää sen edelleen kunnanvaltuuton hyväksyttäväksi.

Päätös: Hyväksyttiin.

Lappajärven Lämpö Oy:n arviointikertomuksen tiivistelmä Lappajärven kunnan osalta vuodelta 2023

Esittelijä: Kunnanjohtaja

Päätösehdotus Kunnanhallitus merkitsee seuraavan selvityksen tiedoksi ja antaa sen tiedoksi myös tarkastuslautakunnalle ja kunnanvaltuustolle:

Tarkastuslautakunnan arvion vastineeksi Lappajärven Lämpö Oy tuo ilmi sen, että sen tilikauden tulos parani vuodesta 2022 vuoteen 2023 60.000,00 euroa. Taloudellinen tilanne on tasapainossa, mutta edelleen haastava ja näin ollen tulee jatkuvasti suunnitella, miten kannattavuus varmistetaan jatkossakin.

Investoinnit tulee asettaa tärkeysjärjestykseen, ja toteutetaan vain välttämättömät hankkeet. Näillä toimenpiteillä pyritään varmistamaan, että Lappajärven Lämpö Oy selviää taloudellisista haasteista ja jatkaa toimintaansa kunnan ja kuntalaisten eduksi.

Päätös: Hyväksyttiin esitys.

Lappajärvi Invest Oy:n arviointikertomuksen tiivistelmä Lappajärven kunnan osalta vuodelta 2023

Esittelijä: Kunnanjohtaja

Päätösehdotus Lappajärven kunnanhallitus merkitsee seuraavan selvityksen tiedokseen sekä antaa sen tiedoksi myös tarkastuslautakunnalle ja kunnanvaltuustolle:

Jotta Lappajärvi Invest Oy voi saavuttaa asetetut tavoitteet, on ensisijaisen tärkeää panostaa riittäviin talous- ja henkilöresursseihin toimitusjohtajan lisäksi. Toimitusjohtajan vastuulla on kiinteistökehitys, mutta tämän lisäksi yhtiölle tulee huolehtia riittävästi muuta osaavaa henkilöstöä, jolla on kokemusta matkailutoiminnasta, yrittäjyyden edistämisestä ja markkinoinnista. Tavoite voidaan saavuttaa myös hankkeiden avulla, joihin rekrytoidaan tarvittaessa työntekijä varmistamaan projektien sujuva toteutus. Näiden henkilöresurssien avulla voidaan varmistaa strategian tehokas toteuttaminen, tiivistää yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa sekä kehittää matkailuinfrastruktuuria.

Toimitusjohtajan keskittyessä kiinteistökehitykseen, lisäresurssit mahdollistavat muiden strategisten tavoitteiden, kuten matkailun ja yritystoiminnan kehittämisen ja toteuttamisen. Kun yhtiöllä on riittävästi henkilöstöä, voidaan varmistaa, että kiinteistöstrategian täytäntöönpano ja muut tärkeät toimenpiteet saadaan vietyä läpi tehokkaasti ja pitkäjänteisesti.

Riittävä henkilöstö on siten keskeinen tekijä Lappajärvi Invest Oy:n tavoitteiden saavuttamisessa ja koko kunnan elinvoimaisuuden vahvistamisessa.

Päätös: Hyväksyttiin esitys.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Juha-Matti Näykki oli paikalla esittelemässä asiaa. Juha-Matti Näykki poistui klo 19:45.

Vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa esitettyihin asioihin
Osavuosikatsaus ajalta 1.5.-31.8.2024

Valmistelija: hallintojohtaja Päivi Huhtala

Lappajärven kunnan talousarvio vuodelle 2024 on laadittu 11.350 euroa ylijäämäiseksi. Merkittävin muutos edelliseen vuoteen verrattuna on verotulojen ja valtionosuuksisen laskeminen, mikä johtuu sote-siirroista.

Ulkoiset toimintatuotot ovat 1.531.502 euroa (62,5 %) ja toimintakulut

-6.430.623 euroa (64,9 %). Tasainen kulutus olisi 67 %. Toimintakatteeksi muodostuu -4.899.120 euroa kun viime vuonna vastaavana ajankohtana toimintakate oli -5.282.693 euroa.

Verotuloja on kertynyt 3.793.217 euroa ja viime vuonna 4.265.981 euroa, erotus 472.764 euroa. Valtionosuuksia on kertynyt  2.130.874 euroa ja viime vuonna 2.471.968 euroa, erotus 341.094 euroa.

Korkokulut ovat olleet -212.133 euroa ja viime vuonna 243.712 euroa. Vähennys johtuu lainakannan pienenemisestä ja korkoprosenttien hienoisesta laskusta.

Elokuun lopussa tilikauden tulos on 150.898 euroa, viime vuonna 493.201 euroa.

Raportoinnissa on siirrytty Kuntamaiseman Johdon työpöytä -ohjelman käyttöön ja se on myös luottamushenkilöiden käytettävissä.

Osavuosikatsaukseen liittyvät toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen on myös Johdon työpöytä -ohjelmassa. Raportti esitellään kokouksessa.

Esittelijä: Kunnanjohtaja

Päätösehdotus Kunnanhallitus merkitsee osavuosikatsauksen tiedokseen ja antaa sen tiedoksi kunnanvaltuustolle.

Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Varhaiskasvatuksen tulosraportti ajalta 1.1.-30.6.2024

Esittelijä: Kunnanjohtaja

Päätösehdotus Kunnanhallitus merkitsee tulosraportin tiedokseen ja antaa sen edelleen tiedoksi kunnanvaltuustolle.

Päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Talouden tasapainottamissuunnitelma vuosille 2024- 2027

Esittelijä: Kunnanjohtaja

Päätösehdotus Kunnanhallitus hyväksyy omalta osaltaan talouden tasapainottamissuunnitelman vuosille 2024 – 2027 ja esittää sen edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.

Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Takauksen voimassaolon jatkaminen/Kiinteistö Oy Lappajärven Vuokratalot

Esittelijä: Kunnanjohtaja

Päätösehdotus Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto uusii Kiinteistö Oy Lappajärven Vuokratalojen lainan 17910/15 omavelkaisen takauksen.

Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Jari Ollila ja Ville Väkeväinen ilmoittivat olevansa esteellisiä (yhteisöjäävi) ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.



 

Soinin metsästys- ja ammuntasimulaattori1

JÄTÄ KOMMENTTI