Virtain kaupunginhallitus päätti: Virtain Elinvoimapalvelut Oy vahvistamaan kaupungin elinvoimaa

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
VIRRAT

Virtain kaupungin kaupunginvaltuuston teki 29.3. päätöksen teollisuus- ja tuotantotilojen vuokraukseen liittyviiin yksilöityihin rakennuksiin liittyvän toimintakokonaisuuden siirrosta uudelle perustettavalle yhtiölle noudattaen liiketoimintasiirron periaatetta. Valtuuston päätöksen toimeenpanemiseksi on perustettava uusi osakeyhtiö. Asian johdosta Virtain kaupunginhallitus päätti maanantaina 6.9. perustaa uuden yhtiön työnimeltään Virtain Elinvoimapalvelut Oy.

Tarkoitus on, että uusi yhtiö aloittaa toimintansa 1.1.2022. Virtain kaupunki tulee omistamaan yhtiön 100 %:sti eli, yhtiö kuuluu kaupunkikonserniin. Uuden yhtiön hallitukseen valittiin Satu Linjamaa (pj.), Katja Kotalampi, Antti Luodes, Riitta-Liisa Mäki, Vesa Postinen, Marko Saarinen ja Kari Savinen. Yhtiön hallitukselle esitetään, että toimitusjohtajaksi valittaisiin Ari Juvakka.

Virtain kaupunki on valmistellut teollisuushallien siirtämistä yhtiömuotoiseen toimintaan. Kuntalaki säätelee kilpailutilanteessa markkinoilla hoidettavan tehtävän yhtiöittämisvelvoitteesta. Taustalla on voimassa oleva valtiontukisääntely. Kuntien yrityksille myöntämä tuki kuuluu EY:n valtiontukisääntelyn piiriin.

Tällä hetkellä Virtain kaupungilla ja Virtain Yrityspalvelu Oy:llä on ns. välivuokrasopimus, jonka perusteella Virtain Yrityspalvelu Oy vuokraa Virtain kaupungin teollisuushalleja. Virtain Yrityspalvelu Oy:llä on myös omia kiinteistöjä.

Kaupunginjohtaja Henna Viitanen korostaa, että kyseesä on hallinnollinen muutos, jolla ei tule olemaan olennaisia vaitutuksia voimassa oleviin sopimuksiin. -Tällä muutoksella haluamme jatkossa vahvistaa kaupungin elinvoimaa.-jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI