Miljoona Tivoli tarjosi elämyksiä ja riemuja 52 päivänä Tuurissa

0
"Sirkushuvien lomassa maistuivat hattarat ja pehmikset ja muut herkut, tivolikentän auringossa.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Tuuri

Tivoli Sariola muuttui juuri ennen Juhannusta Miljoona Tivoliksi, Keskisen kyläkaupan kentällä tänä kesänä jo 16 kerran. Tällä kertaa kausi olikin pitkä, kun tivoli tarjosi ilmaiseksi iloa, huvia ja elämyksiä kaiken ikäisille 24.6.-14.8.

Miljoona Tivolin suosiokin oli nyt erityisen hyvä. Eikä ihme, kun Keskisen Kyläkauppa tarjoisi maksutta mahdollisuuden sellaisiin tivolilaiteisiin, joissa olisi joutunut maksamaan vastaavissa huvipuistoissa melkoisesti euroja.

Todellinen kansanjuhla muodostui tämän kesäkauden kahdesta viimeisestä huvittelupäivästä. -Näin siksi, kun Keskisen Vesan päätöksellä kaikki tivolin laitteet olivat kaikkien halukkaiden käytättävissä ilmaiseksi. Tämä toikin Kyläkaupan alueelle asiakkaita ja huvittelijoita kaikkialta Suomesta ja ulkomalitakin.

Maailmanpyrään päästessä joutui jonottamaan kymmeniä minutteja.

Moni perhe tuli Tuurin kaukaakin ja tivoliin, ties monennenko kerran jo tämän kesän kuluessa. Mutta nyt lauantaina ja sunnuntaina koko perheen joukolla. Myöskin monia isovanhempia oli lähtenyt nauttimaan ja rentoutumaan tivolin iloihin sekä samalla ostosretkelle kauppakylään.

Kummitustaloon taisi olla jatkuvasti pisin jono.

Monen vieraan maan kieltä sai kuulla ja kaukaisia kansalaisia havaita, kun eri ”härveleihin” joutui enemmän- ja vähemmän aikaa jonottamaan. -Minä itsekin toteutin monen kesän haaveeni ja jonotin maailman pyörään nelisen kymmentä minuuttia, kunnes pääsin tekemään kierroksen yläilmoissa. Kummitustaloon, karuselleihin, jättikokoiseen kiikkuveneeseen, keinupatjalle. ”syksytorniin”, ynnä muihinkin aparaatteihin oli jonoja.

Keinupatjan vauhdissa vihloi vatsaakin…

Mutta kukaan ei etuillut ja jonoissakin nautittiin tivolikentän tunnelmasta, kesäisen lämpimässä säässä. Kaikki kiittelivät Keskisen kyläkauppiasta, kun Vesa on ideoinut tällaisen, lähes 2-kuukautta kestävän tapahtuman. Ja moni mietti jo ensi kesääkin. Yleisin kysymys olikin monelle: ”Onkohan Miljoona Tivoli ensi kesänäkin täällä Keskisellä?

Uskallan ennustaa, että jos se kyläkauppias Vesasta riippuu, niin Miljoona Tivolista nautitaan varmasti ensi kesänäkin!

Vesa Keskinen totesi taannoin: ”Uskallan sanoa, että mikään yksittäinen tavaratalo maailmassa, ei ole tarjonnut yhtä paljon maksutonta iloa ja riemua kuin kyläkauppa.

-Pelkästään Miljoona Tivoli on vuodesta 2007 alkaen annettu lahjaksi alle 13-vuotiailla ilmaiseksi tivoliin pääsylippuja yli miljoonan euron arvosta. Lisäksi lasten vanhemmillekin jaettu ilmaisia lipuja.

Miljoona Tivolin lisäksi Vesa on huomioinut lapsiperheitä hienosti muullakin tapaa. Näistä mainittakoon ulkona olevat skeittirata ja muumipuisto. Sekä kyläkaupan sisätiloissa Joulumaa ja leikkikeitaita.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI