Sepänniemessä lauantaina.. KOLMAS NAINEN KEIKALLA KOTISEDULLAAN!

0
Kolmas Nainen. Kuva: Penttti Hautala

Pentti Hautala/ J-Pnews
ALAVUS/ TÖYSÄ

Alavutelaiset ja töysäläiset, 15-17-vuotiaat pojat perustivat vuonna 1992 Kolmas Nainen rock-yhtyeen. Nerokas ja erikoinen nimi ja nuorten miesten osaamisen taito, nosti yhtyeen maanmaineeseen ja korkeimmalla huipulla oltiin 1980-90 lukujen vaihteessa. Kolmas Nainen sai heti perustamisvuotena vauhdikkaan alun Rockin SM-kilpailussa. Alavutelais-/ töysäläis-yhtye saavutti hopeaa, samalla pistemäärällä voittaja Peer Gyntin kanssa.

Yhtye hajosi vuonna 1994 ja sen jälkeen kaveruksina pysyneet musikantit ovat esiintyneet satunaisesti, mutta säännöllisesti keikoilla. Tästä on kyse tälläkin kertaa, kun Kolmas Nainen keikkailee kotiseudullaan lauantaina 4.9. kello 21 alkaen Sepänniemen Lomakylässä.

Ponnenjärven rantamaisemissa portit avautuvat klo 18 ja klo 19 aloitetaan musisointi paikallisen kuuluisuuden Neiti Rubinsteinin tahdittamana.

Kolmas Nainen on kuluneena koronakesänä keikkaillut hyvin harvinaisesti. Sepänniemessä yhtye esiintyy aidolla ja alkuperäisellä joukolla. Alavutelaisia heistä on yhtyeen päätähti Pauli Hanhiniemi. Pauli on laulun ohella näyttänyt osaamisen taitonsa kosketinsoittimissa, huuliharpulla ja hanurilla. Raimo Valkama, bassokitara, Timo Kivikangas, kitara. Timo Löyvä, kitara ja laulu. Töysäläis-yhtyettä olivat perustamassa sekä Sakari Pesola, kitara ja laulu ja rummuissa Pasi Kallioniemi.

Vaikka Kolmas Nainen lopettikin ahkeran keikkailun ja hajosi vuonna 1994, niin hyvä yhteishenki on säilynyt kaikkien kaveruksien kesken. Hajoamiseen vaikuttikin suurimpana tekijänä siviiliammattien hoitaminen, perheen perustamiset ja asunpaikat eri puolilla Suomea.

Yhtye on valikoiden esiintynyt ja keikkailee yhdessä. Lisäksi se on levyttänyt useita singlejä ja albumeja 2000-luvullakin. Esimerkiksi vuoden 2019 toukokuussa singlen ”Suolaisimmat veet”. 18.10.2019 julkistettiin kymmenes albumia ”Linjassa” ym.


 

JÄTÄ KOMMENTTI