Nostalgista tunnelmaa ja kiiltäväksi puunattuja menopelejä – IX Veteraaniauton Virrat keräsi nelisenkymmentä entisöityä autoa ajotapahtumaan

0
IX Veteraaniautojen Virrat-pahatumaan osallistui nelisenkymmentä autoa.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Järjestyksessään IX Veteraaniauton Virrat-tapatuma keräsi lauantaina (23.7.) Virtain jäähallin parkki-alueelle nelisenkymmentä kiiltäväksi puunattua ja taidolla entisöityä autoa kiertämään viisi tehtävärastia sisältämän reitin kauniissa Virtain maisemissa.

Ajomatkan pituus oli 103 kilometriä ja se noudatti reittiä jäähalliVankkurimännikköKotalaKillinkoskiLiedenpohjaÄijännevaPerinnekyläjäähalli. Ylä-Pirkanmaan Mobilistit ry:n puheenjohtaja Jari Isokivijärvi kertoi seuran historiasta, että tänä vuonna tulee kuluneeksi sen perustamisesta kymmenen vuotta.

 

Ylä-Pirkanmaan Mobilistit ry:n puheenjohtaja Jari Isokivijärvi lähtöautonsa vieressä.

-Kitusen Kievarissa oli 24. marraskuuta 2012 perustamiskokouksessa mukana viisi miestä. Itseni lisäksi paikalla olivat Pentti Uotila, Mikko Virtanen, Teuvo Korjus ja Arto Pirttilahti. Omana tapahtumana ajot järjestettiin sitten seuraavana vuonna. -Tämän kertaiseen tapahtumaan on ilmoitettu nelisenkymmentä autoa. Tämä määrä on hieman pienempi kuin aikaisempina kertoina. Parhaimmillaan mukana on ollut 50-60 autoa.

Lukumäärään laskuun on ehkä vaikuttanut tautitilanne ja polttoaineen korkea hinta. Myös lukuisat muutkin samanaikaistapahtumat ovat saattaneet vaikuttaa osallistujamäärän laskuun. Pääosa osallistujista on tullut lähimaakunnista, mutta löytyy myös kauempaakin saapuneita.

Akaasta oli saanut vuoden 1967-mallisella Bedford J6 LC5-kuorma-autolla Pauli Wiklund. -Ostin auton vuonna 2006 romuliikkeestä. Sieltä löytyy pelkkiä aarteita kaikella kunnioituksella sanottuna. Auto oli ensin pari vuotta yrityksen hallissa odottamassa kunnostusta. Vuonna 2008 oli Sahkin järjestämä valtakunnallinen retkeilyajo, joka kiersi ympäri Suomen. Kilometrejä kertyi yli tuhat. Tätä tapahtumaa varten sain sitten auton rekisteröityä ensi kerran liikenteeseen.

Pauli Wiklund ja Bedford vm-67

Pauli Wiklund on osallistunut joka kerta Veteraaniautot Virrat-tapahtumaan. -Erilaisia ajokylttejä on kertynyt autotallin seinään viitisenkymmentä. Kaiken kaikkiaan kirjanpito kertoo, että erilaisiin tapahtumiin, joissa Bedford-kuorma-auto on jollakin tavalla ollut esillä, on ollut vähän päälle 120. Aikaa näihin määriin on jo kulunut 14 vuotta. Tapahtumiin osallistumisista on auton mittariin kertynyt yli 50.000 kilometriä, avasi auton historiaa Pauli Wiklund.

Veteraaniautot Virrat-tapahtumaan oli ajojen vanhimmalla autolla, vuoden 1937- mallisella Pontiacilla, saapunut Leevi Udelius Vaasasta. – Auto tuotu Michiganista 1992. Olen auton toinen omistaja. Alun perin auto ei minulle pitänytkään tulla. Toisen ostajan peruessa autokaupan, niin sitä tarjottiin minulle. Kun hain vaimon töistä, kysyin häneltä, että on tarjolla 37- vuosimallinen Pontiac.

Leevi Udelius ja Pontiac vm-37.

Hän sanoi, että jos saat pankinjohtajalta rahaa, niin siitä vaan. Vuonna 2001 sain auton museokilpiin. Jalasjärven aikuiskoulutuskeskus on maalannut auton, Tampereella Äihälän koneistamo on moottorin koneistanut, itse olen sen kasannut, hoitanut verhoilutyöt ja ootrannut peltiosat-.jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI