NYT NAPPASI ! | Hankerahaa alueelle 6,7 miljoonaa euroa

0
Aisaparin strategia "Virtaa uusissa uomissa" hyväksyttiin yhtenä parhaista. Sen kautta päästään rahoittamaan paikallista hanketoimintaa 6,7 milj. eurolla.  

Henna Toppari/ J-Pnews

Aisaparin strategia 2023–2027 sai rahoituksen 

Iloisia uutisia alueen kehittäjille ja hankkeita suunnitteleville: Aisaparin tulevan rahoituskauden strategia Virtaa uusissa uomissa hyväksyttiin parhaiden joukossa ja Leader-rahoitusta alueella toteutettaville hankkeille on tulossa 6,7 miljoonaa euroa.  

Aisapari ry hallinnoi Leader-rahoitusta kuuden pohjoisella Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan kunnan alueella. Alueeseen kuuluvat Lapua, Kauhava, Kortesjärvi, Evijärvi, Lappajärvi, Vimpeli ja Alajärvi. Suomessa toimii 52 Leader-rahoitusta omilla alueillaan hallinnoivaa kehittämisyhdistystä. Aisaparin alueelle myönnetty rahoitus on tällä kertaa valtakunnallisesti kolmanneksi suurin. Rahoitus koskee kautta 2023–2027. 

Virtaa uusissa uomissa 

Rahoituksen saaminen alueelle perustuu mm. laadittuun kehittämisstrategiaan. Aisaparin alkavan kauden strategian nimi, Virtaa uusissa uomissa, kuvastaa asioiden tekemistä uudella tavalla, toisin kuin on totuttu tekemään, uusien näkökulmien löytämistä.  

Leader-rahoitusta voi saada yleishyödylliseen kehittämis- tai investointihankkeeseen sekä yrityshankkeeseen. Rahoitusta voivat hakea esimerkiksi yhdistykset, pienet yritykset, kunnat ja oppilaitokset. Hankkeiden tulee vastata alueellisen kehittämisstrategian tavoitteita. 

Tutustu Aisaparin alueellisen kehittämisen strategiaan ja lue lisää mm. sen teemoista ja painopisteistä TÄSTÄ J-PNEWS LINKISTÄ!

Hankehaku käynnistyy myöhemmin 

Hankehaku käynnistyy vasta myöhemmin tänä vuonna, kun siihen liittyvät asetukset ja ohjeet valmistuvat. Aisapari tiedottaa asiasta heti kun ajankohta hankehakemusten vastaanottamisen aloittamiselle on tiedossa. 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI