Omatoiminen KÄVELYKIPINÄ-tapahtuma Lehtimäen Valkealammella

0

KÄVELYKIPINÄ-tapahtuma Lehtimäen Valkealammella sunnuntaina 16.5.2021 klo 10–18.

Suomen Latu ja Tahko Pihkala -seura haastavat kaikki suomalaiset kävelemään toukokuussa 2021 KÄVELYKIPINÄ-tapahtumissa. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta Maaottelumarssista, johon tuolloin osallistui 1,5 miljoonaa suomalaista.

Suomenselän Samoilijat ry järjestää KÄVELYKIPINÄ-tapahtuman Lehtimäen Valkealammella (Valkealammentie 200, 63510 Alajärvi) sunnuntaina 16.5. klo 10–18. Vallitsevan tilanteen vuoksi tapahtuma järjestetään omatoimisena, jolloin pystytään takaamaan osallistujien riittävät turvavälit. 

Kävelylenkin pituus on 5,4 km ja se on merkitty Valkealammen maastoon nuolilla. Lenkin voi kiertää halutessaan useamman kerran. Lähtö ja maali ovat Valkealammen stadionin paikoitusalueella. Opastus on Valkealammelle johtavasta risteyksestä. Tapahtumaan osallistujien suorituskirjaukset tehdään vihkoon, joka löytyy stadionin pihan katoksen Kävelykipinä-postilaatikosta. Jokainen kävelijä merkitsee vihkoon omatoimisesti tapahtuman aikana klo 10–18 kävelemänsä kilometrit. Kaikki kävelijät, jotka jättävät vihkoon yhteystietonsa, osallistuvat Tahko Pihkala-seuran järjestämään palkintoarvontaan.

Tapahtumaan voi osallistua kävellen ja sauvakävellen, tapahtumassa ei juosta eikä mitata aikaa. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan mukavaa ja iloista yhteistä liikuntaa korostava tapahtuma, johon jokainen on tervetullut kuntotasostaan riippumatta. KIPINÄKÄVELY-tapahtumat toteutetaan ”Tahkon tapaan”, millä viitataan Tahko Pihkalan tähän päivään asti säilyneisiin oppeihin urheilusta. Keskiössä on siis kilpailun sijaan urheilun ja liikunnan leikillisyys ja hauskanpito sekä ”hitaasti kiiruhtamisen” tärkeys.

Suomenselän Samoilijat haastaa KÄVELYKIPINÄ-tapahtumaan myös kaikki toiminta-alueensa (Ähtäri, Soini, Lehtimäki) yhdistykset ja seurat kävelemään ja sauvakävelemään. Tavoite on, että mahdollisimman moni osallistuisi ja löytäisi tapahtumasta uuden innon kävelyyn. 

KÄVELYKIPINÄ-tapahtumien suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Sytytetään yhdessä into ja kipinä kävellä!

Lisätietoja: suomenlatu.fi/kavelykipina


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI