Kuusiolinna Terveys tiedottaa

0
Alavuden pääterveysasema

Koronarokotusten ajanvaraus avoinna yli 50 -vuotiaille Kuusiokunnissa

Rokotusvuorossa olevat ryhmät ja ajanvaraus

yli 50-vuotiaat kuntalaiset
Kaikki 31.12.1970 mennessä syntyneet voivat nyt varata aikoja koronarokotukseen. Suosittelemme, että tähän ryhmään kuuluvat varaisivat ajan Hyvis.fi:n kautta. Aikoja voi varata myös puhelimitse, mutta estääksemme puhelinajanvarauksen ruuhkaantumisen toivomme Hyvis.fi:n käyttöä, mikäli mahdollista.

Alle 50-vuotiaat riskiryhmäläiset
1.1.1971 ja sen jälkeen syntyneiden, joilla on erittäin vaikealle koronavirustaudille voimakkaasti altistava tauti (ryhmä 1) tai joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila (ryhmä 2), heidän rokotuksensa jatkuvat ja aikoja on varattavissa. Tähän ryhmään kuuluvat voivat varata rokotusajan vain puhelimitse.

Ajanvaraus www.hyvis.fi kautta valitse alue Etelä-Pohjanmaa -kirjaudu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella -täytä omat tietosi – ajanvaraus muut ajanvaraukset – ”varaa aikoja”-kohdasta löydät koronarokotusajanvaraukset – valitse asiointipiste – varaa aika kalenterista.

Hyvis.fi kautta voivat varata ajan tällä hetkellä 50-80-vuotiaat.
Suosittelemme seuraamaan säännöllisesti Kuusiolinna Terveyden verkkosivuja, josta löytyy aina ajantasalla oleva tieto rokotusten etenemisestä.

Asiakkaat, jotka ovat vaihtaneet perusterveydenhuollon palvelut Kuusiolinna Terveyteen, eivät pysty varaamaan Hyvis.fi -palvelun kautta koronarokotusaikoja kuntatiedon vuoksi. Tämän vuoksi ajan varaaminen onnistuu vain puhelimitse.

Terveysasemien koronarokotusten ajanvarausnumerot
Alavuden pääterveysasema puh. 040 549 5282
Kuortaneen terveysasema puh. 040 558 5091
Soinin terveysasema puh. 040 357 6914
Töysän terveysasema puh. 040 357 9528
Ähtärin pääterveysasema puh. 040 558 4329

Ajanvarauspuhelimet ovat avoinna maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin klo 11-14 tai niin kauan kuin rokotusaikoja on varattavissa.

Rokoteaikoja avataan hyvis:fi palveluun sen mukaisesti, miten saamme alueellemme rokotteita, määrät vaihtelevat viikoittain. Varattavissa olevat rokoteajat voivat tämän vuoksi mennä hyvinkin nopeasti. Mikäli aikoja ei ole varattavissa, puhelimessa on vastaaja ja Hyvis.fi:ssä ei näy sillä hetkellä vapaita aikoja. Jos puhelin on kiinni, älä jätä vastaajaan viestiä. Koronarokotusajanvarausnumerot on tarkoitettu vain koronarokotusten ajanvarausta varten, ja aina rokotusvuorossa olevalle ikä/riskiryhmälle kerrallaan. Rokotusaikoja ei anneta muista numeroistamme.

Käytössä olevat rokotteet

Alle 65-vuotiaalle aloitetaan uusia rokotussarjoja vain mRNA-rokotteilla (Pfizerin Comirnaty tai Modernan rokote). Alle 65-vuotiaalle, joka on ehtinyt saada ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan rokotteella, annetaan toinen rokoteannos mRNA-rokotteella. Alle 65-vuotias ei voi halutessaan valita AstraZenecan rokotetta.

65 v. täyttäneelle ja sitä vanhemmalle voidaan käyttää kaikkia käytössä olevia koronarokotteita. Uusien rokotussarjojen suhteen 65 v. täyttänyt voi viikosta 18 eteenpäin itse valita, haluaako hän AstraZenecan rokotteen vai mRNA-rokotteen. Toinen rokotusannos annetaan 65 vuotta täyttäneelle samaa rokotetta kuin ensimmäisellä kerralla. Tästä poiketaan vain, jos ensimmäisestä annoksesta on tullut vakava allerginen reaktio.

Modernan koronarokotetta käytetään 18 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmalle ja BioNTech-Pfizerin Comirnaty – rokotetta 16 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmalle. Comirnaty -rokote on ainoa käytössä oleva koronarokote, jota voidaan käyttää 16–18 –vuotiaiden rokotuksiin.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI