Onko kulttuurimatkailu kadottanut eteläpohjalaisuuden?

0
Kuva: Ronja Hautamäki.

Eteläpohjalaisuuden teemat eivät näy alueen kulttuurimatkailussa.

Rauni Rannanjärvi. Kuva:Ronja Hautamäki

– Eteläpohjalaisen identiteetin ja imagon välillä ilmenee ristiriitaisuutta, joka on herättänyt painetta niiden väliselle uudelleenmäärittelylle, toteaa FM Rauni Rannanjärvi.

Rannanjärvi on tehnyt aiheesta pro-gradu-tutkielman, jossa hän tarkastelee tämän ristiriitaisuuden vaikutuksia alueen omaleimaisen kulttuuriperinnön hyödyntämiseen ja ilmenemiseen maakunnan kulttuurimatkailussa.

Rannanjärvi toteaa, että eteläpohjalaisuuden teemoja hyödynnetään rajallisesti ja maakunnan matkailu vaikuttaa tasapäiseltä.

”Eteläpohjalaisuus maakunnan kulttuurimatkailussa – Imago vs. identiteetti” on Rauni Rannanjärven luennon aiheena Kulttuurikuokka-hankkeen päätösseminaarissa.

Kulttuurikuokka – paikalliskulttuurin osaamista, kokemuksia ja kumppanuutta on Aisaparin hallinnoima kaksivuotien kulttuurimatkailuhanke. Yhteistyöhankkeella edistettiin paikalliskulttuurin elävyyttä ja säilymistä sekä parannettiin Aisaparin alueen kulttuurikohteiden ja -palveluiden tunnettuutta ja käyttöä muun muassa kokoamalla 11 teemallista reittiä, jotka löytyvät outdooractive-sovelluksesta.

Päätösseminaari järjestetään perjantaina 8.11.2024 kello 12 alkaen Kosolan talossa Lapualla (Kosolankatu 1). Tilaisuuden aluksi Kosolan taloa esittelee kievarin emäntä Heli Karhumäki.

Seminaari on maksuton.

Ilmoittaudu 1.11. mennessä tämän linkin kautta https://bit.ly/Kulttuurikuokka  tai 040 765 6201.



 

JÄTÄ KOMMENTTI