Pirjo Heinon taidenäyttely ” Väriä ja valoa” on avattu galleria Virinässä Virroilla

0
Näyttelyn toinen kolmiosaisista töistä, Kevään värit I-III (monotypia).

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Galleria Virinässä Virroilla on avattu hauholaisen Pirjo Heinon taidenäyttely ”Väriä ja valoa”. Elokuun loppuun saakka esillä olevassa näyttelyssä on esillä taiteilijan viime vuosien tuotantoa.

Näyttelytilan seiniltä löytyy vajaa parisen kymmentä väririkasta työtä. Puolet tauluista on isokokoisia. Pirjo Heino avaa tiedotteessaan näyttelyn tuomista Virroille: -”On ilo tulla pitämään taidenäyttelyä galleria Virinään, sillä asuin Virtain Liedenpohjassa parisen vuotta joskus hamassa nuoruudessani. Olin silloin piirtäjänä Toisveden sahan hirsitehtaalla ja noista ajoista on paljon mukavia muistoja.

Pirjo Heino on kuvataiteilija ja kulttuurituottaja. -”Ensimmäiset maalaukseni nähtiin Hämeenlinnan taidemuseon näyttelyssä, kun olin 17-vuotias. Olen mm. Hämeenlinnan taitelijaseuran, the European Artists Associationen sekä Eurooppalaisen kulttuuriyhdistyksen jäsen.

Aamulla varhain (monotypia)

Teoksiani on esitelty lukuisissa näyttelyissä, niin museoissa kuin gallerioissakin ympäri Eurooppaa sekä USA:ssa, Intiassa, Israelissa, Brasiliassa, Turkissa ja Egyptissä.

Oman taiteellisen työni ohella olen pyörittänyt taidegalleriaa (Tg Ripustus) vuosina 1994-2010, työskennellyt Hovinkartanon taide- ja kulttuurikeskuksen näyttely-vastaavana vuosina 2006-2022 ja organisoinut useita kymmeniä näyttelyitä myös yhdistyksille ja erilaisille taiteilijaryhmille.

Kuvataiteen ja näyttelyiden lisäksi teen koruja, kirjoitan runoja ja rakastan puutarhanhoitoa”, kertoo tiedotteessaan itsestään Pirjo Heino.

Galleria Virinä on avoinna ti ja to klo 10-18, ke ja pe klo 9-15 ja ma suljettu. Näyttelytilaan on vapaa pääsy. -jr


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI