Kansanedustaja Vesa Kallio:  Maatalouden kriisituet hyödynnettävä investointitukiin

0
paaleja muovissa (Kuvituskuva)

Maa- ja metsätalousministeriön 6.7.2023 tiedotteen mukaan ministeriö osoitti maatalouden energiainvestointeihin, ympäristön tilaa ja kestävää tuotantoa sekä eläinten hyvinvointia ja bioturvaa edistäviin investointeihin yhteensä 25 miljoonaa euroa. Avustusta oli kuitenkin jo ensimmäisellä tukijaksolla haettu tätä enemmän, joten osassa ELY-keskuksia joudutaan tekemään kielteisiä tukipäätöksiä varojen puutteen vuoksi.

Maaseudun Tulevaisuus uutisoi 2.8.2023, että maatalouden ja vesiviljelyn kustannustueksi tarkoitettua niin sanottua kriisitukea on haettu merkittävästi odotettua vähemmän. Merkittävä osa kriisitukeen varatuista varoista on näin ollen jäämässä käyttämättä.

– Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah (KD) syytti heinäkuun alussa edellistä hallitusta maatalouden investointitukirahojen riittämättömyydestä. Nyt ministerille ja koko Orpon hallitukselle on tarjolla helppo keino todistaa maatalousmyönteisyyttään ja siirtää maatalouden kriisituesta käyttämättä jäävät rahat investointien rahoitukseen. Perussuomalaisen valtionvarainministerin osalta ei voine odottaa muuta kuin myönteistä suhtautumista tähän siirtoon ja nopealla aikataululla, kertoo edustaja Kallio.

 

JÄTÄ KOMMENTTI