Rajaniemen elonkorjuujuhlassa nautittiin hyvästä ruuasta ja yhdessäolosta

0
Rajaniemen elonkorjuujuhlaan osallistui lähes viitisensataa henkilöä. (JR)

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Eläkkeensaajien Keskusliiton omistamassa Rajaniemen lomakeskuksessa Virroilla järjestettiin perinteiset elonkorjuujuhlat torstaina.

Ruokailijoita hemmoteltiin monipuolisella ja herkullisella lounaalla. Notkuvasta ruokapöydästä löytyi kaikille mieluista suuhunpantavaa. Tarjolla oli lihaa,kalaa ja kasviruokaakin. Menua täydensi monipuolinen salaattikattaus. Jälkiruuaksi herkuteltiin marjakukolla vaniljakastikkeen kera.

Rajaniemen lomakeskuksen päällikkö Piia Lamberg kertoo, että tapahtumalla on pitkät perinteet.

– Ruokapuolella on huomioita erityisesti elokuun antimet. Olemme kiitollisia siitä, että tapahtuma voitiin järjestää. Ennakkoilmoittautuneita ruokailijoita on 250. Voi olla, että lopullinen tilanne nousee 300-400 ruokailijaan.
Suuren ihmismäärän ruokkiminen sujui kaikista rajoituksista huolimatta sujuvasti. Tapahtuman järjestäjä oli ottanut koronaepidemian vaatimat turvallisuusvaatimukset kirjaimellisesti ja niissä ei näkynyt
lepsumisen merkkejä.

Rajaniemen lomakeskuksen päällikkö Piia Lamberg toivotti juhlan ruokavieraat tervetulleiksi kansallispuvussaan. (JR)

Ulkona, aurinkoisella pihamaalla saattoi tehdä löytöjä markkinapöydistä tai vaihtaa kuulumisia tuttujen kanssa. Tapahtuman juontajana toiminut Juhani Viita laulatti yleisöä ja hoiti karaokepuolen. Pihalavis oli vilkkaassa käytössä ainakin naisten ansiosta. Sienistä kiinnostuneille oli oma infopiste.

Päreenheitossa käytiin leikkimielinen kilpailu. Pisimmälle pärettä viskasi aikuisten sarjassa Aku Hakala tuloksella 11,23 metriä. Lasten sarjan voittajan,  Elviira Rantasen tulos oli 5,32 metriä.

Eläkkeensaajien Virtain yhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Koreasalo sanoo, että yhdistys toimii talkooapuna juhlassa.

– Huolehdimme liikenteen ohjauksesta, kahvin myynnistä ja turvavälien noudattamisesta. Joskus vietettiin tapahtumaa Maijan-päivän merkeissä . Tietenkin tällaisella tapahtumalla oli myös sosiaalinen tilaus, tarve päästä näkemään tuttuja. Väkeä on tullut pitkin Pirkanmaata. Sukunimestä päättellen jopa Pohjois-Satakunnasta, Jämijärveltä.

Elonkorjuujuhlien päätteeksi pantiin jalalla koreasti duo Trabandin tahdissa.-jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI