Lissun 30-vuotis yritysjuhlissa Sepänniemessä – viihdyttiin elokuun illassa

0
Bill Hota soittajat ja laulajat: Kyösti Järvelä, Juhani Lautamaja ja Arttu Mäkelä.

Pentti Hautala/J-Pnews
ALAVUS / TÖYSÄ

Marja-Liisa Pienimäki on toiminut, Töysässä Ponnenjärven rannassa sijaitsevan lomakylä Sepänniemen yrittäjänä 30-vuotta. Kolmen vuosikymmenen täyttyessä ”Lissu” järjesti, kunnon viihteellisen kansanjuhlan lomakylässä. Ja mikäs oli järjestää, kun kaunis pilvipoutainen  elokuun  viimeisen perjantain ilta suosi tilaisuutta. Myöskin onnistumiselle tärkeä elementti toteutui hienosti, kun yleisöä osallistui juhlaan runsaasti.

Juhlailta aloitettiin jo kello 16 kahvitarjoilulla. Samalla soitteli pihan perillä päälavalla, yhtye; Hänen Leipänsä. Vuoden 1974 maaliskuulla Kuortaneella alkuun laitetussa  bändissä lauloivat ja soittivat Jorma Hietamäki, Markku Laurila, Jukka Laurila, Jukka Viitasaari ja Jukka Laitila.

Iltaviidestä alkaen saatiin nauttia sitten pohjalaisesta musisoinnista ja kuulla laulun sanoja, oikein leveän maakuntamme ”pohojalaasen” murteen siivittämänä. Rehvakkaat välipuheet ja asutkin ilmensivät, minkä maakunnan miehet ovat esiintymässä.

Yleisö sai nauttia Sepänniemessä ”Lissu 30-vuotta juhlassa” monipuolisesta musiikkiviihteestä.

Kyseessähan oli tietekin Bill Hota. Yhtye, joka esittää takuuvarmasti aidoimmillaan suomalaista ja pohjalaista pop-henkistä kansanmusiikkia.

Bill Hota & the Pulvers on perustettu vuonna 1993. Alkuperäisessä kokoonpanossa musisoivat töysäläiset Pentti Haapanen ja Jussi Ala-Kuha ja alavutelainen Juhani Lautamaja. Vuonna 2018 ”the Pulvers” lopetti toimintansa. Mutta heti vuonna 2019  Bill Hota nimellä jatketiin toimintaa.

Alkuperäisestä kokoonpanosta oli edelleen Sepänniemessä Bill Hota musiikkiyhtyeessä Juhani ”Juma” Lautamaja, kontrabasso, laulu-ja ”sanailu”. Myöhemmin mukaan Kyösti Järvelä, viulu/laulu ja vuonna 2019 aloittanut Arttu Mäkelä, kitara/laulu.

Bill Hota täytti tunnin aikana monta toivetta niistä kappaleista joita toivottiinkin kuultavan. Kovimmat suosionosoitukset saivat yleisöltä: ”Olen liian kaunis naimisiin” ja ”Yhden Tähären Jallu”. – Toki kaikki muutkin esitetyt musiikkikappaleet herättivät nautittavaa kuunneltavaa ja naurun virneitä kasvoille.

Iltaa jatkettiin ”hotailun” jälleen, ”Hänen Leipänsä” tahdeissa. Loppuillasta oli myöskin aikaa varattu yleisön esiintymiselle.

Sirpa Liesmäki ja yrittäjä Marja-Liisa Pienimäki tarjosivat juhlakahvit kaikelle kansalle. ”Lissu” ihasteli samalla, yhtä hienoista lahjaesineistään. Kuvat: Pentti Hautala

Marja-Liisa Pienimäki sai illan aikana vastaanottaa runsaasti onnitteluja ja lahjojakin, kolme vuosikymmentä, tahän mennessä jatkuneesta yrittajyydestä.


 

JÄTÄ KOMMENTTI