Soinin kunnanhallituksen päätöksiä

0
Soinin kunnantalo

Soinin kunnanhallituksen päätöksiä 20.5.2024.  Kokouksen alussa hyvinvointijohtaja Eeva-Marja Jokinen piti katsauksen hyvinvointiosaston kuulumisiin. Hyvinvointiosasto on ollut olemassa Soinissa vuoden alusta. 

Vuoden ensimmäinen kvartaali on talouden osalta ollut hyvä. Verotulokertymiä on ollut oletettua enemmän. Parempi tilannekatsaus saadaan kesäkuun jälkeen, kun saadut rahoitukset muualta (hankkeet, erityisavustuksen jne.) on kirjattu käyttöön ja henkilöstön kesälomarahat yms korotukset maksettu. Toteumaprosentti on maaliskuun lopussa koko kunnan osalta 19,6%. Tässä vaiheessa vuotta se voisi olla lähempänä 25%. Kunnantalouden toteutuminen etenee suunnitellusti. 

Soinin Koiraharrastajien kanssa laaditaan vastikkeeton käyttöoikeussopimus koirapuiston käytöstä ja Vehun Riistamiehille annetaan lupa metsästykseen kunnan omistamilla mailla Raitamäessä. 

Kunnanjohtaja Maija Pihlajamäki

Maija Pihlajamäki valittiin kunnan edustajaksi Järvinet Oy:n hallitukseen. Kunnanhallitus myös hyväksyi JPYP:n osakkeiden myynnin Evijärvelle, mikäli saman tapaisen päätöksen tekevät Evijärven kunta ostajana, sekä Lappajärven ja Vimpelin kunnat myyjinä. 

Vesihuoltolaitoksen yleiset toimitusehdot ja palvelumaksuhinnasto 1.9.2024 jatkavat matkaa kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.  

Miedoksi merkittiin monia tulleita pöytäkirjoja, tai pöytäkirjanotteita. Kunnanhallitukselle kerrottiin, että kunnan vuokra-asuntojen yhtiöittämisasiat ovat käynnistymässä, sekä sotekiinteistöjen yhtiöittämiseen liittyvä verkostohanke. Edellisessä kokouksessa myönnetty ehdollinen avustus Musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillisen järjestämiseksi jätetään maksamatta, sillä Soinillinen sai rahoitusta muuta kautta. 

Kesäsoinilaisten ilta järjestetään 25.6.2024.  

JÄTÄ KOMMENTTI