Suomenselän Luonnonystävien retki lauantaina Kauhanevalle. – Maksuton matka kaikille!

0
Kauhaneva on kooltaan peräti 1630 hehtaaria. Nevalla saa lauantaina retkeläiset talsia eri pituisia reittejä pitkospuilla ja maastossa.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä/Kuortane

Ensi lauantaina 19.8. klo. 10.00 lähdetään Pakkalan linja-autolla jo 36 kerran Suomenselän Luonnonystävien järjestämälle maksuttomalle luontoretkelle. Suuntana on nyt Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto.

-Kyseessä on 7 tunnin retki, kun kello 17 palataan lähtöpaikkaan, Alavuden linja-autoasemalle takaisin, täsmentää Luonnonystävät ry:n sihteeri Terttu Rajala Kuortaneelta.

Yhdistyksen toimialueena on Alavus ja Kuortane. Jäseniä on toki muitakin paikkakunnilta. Se on perustettu vuonna 1988 ja puheenjohtajana toimii Reijo Salmi.

Vuosikymmeniä ajan sihteerinä toiminut Terttu Rajala kertoo, että yhteisiä luontoretkiä on Luonnonystävät järjestänyt jo 35-kesänä. Niitä on tehty eri kansallispuistoihin ja muihin mielenkiintoisiin retkeilykohteisiin, monen maakunnan alueelle. Useammin Etelä-Pohjanmaalle. Lisäksi myöskin Pohjanmaalle, Keski-Pohjanmaalle, Keski-Suomeen ja Hämeeseen. Osanottajia on ollut jokaisena kesänä hyvin. Yleensä linja-auton täydeltä.

-Ja mikä mukavinta, kaikilla kansalaisilla on samat mahdollisuudet ollut aina osallistumiseen. Kyyti on tarjottu ilmaiseksi, niin Luonnonystävien jäsenille kuin muillekin. -Omat eväät kuitenkin kannattaa ottaa tälläkin kertaa mukaan. Menomatkalla on omakustanteiseen kahvitteluun mahdollisuus myöskin Juustoportissa.

Kauhanevan – Pohjankankaan kansallispuistolla on erikoisen hieno tunnus

-Lauantaiksi on luvassa hyvä sää. Se tarjoaa mukavat olosuhteet osanottajille, oman valintansa pituisen matkan retkeilyyn. Jos haluaa kiertää Kauhalammen kokonaan, hyvässä kunnossa olevia pitkospuita, niin kävelymatka on pisimmillään noin 4,5 km. Lyhyin kävelyvaihtoehto on 0,5 km, pysäköintipaikalta nuotiopaikalle. Kohteessa on hyvät palvelut ja korkea näkötorni ympäristön tarkkailuun, vihjaa Terttu Rajala.

 

Retki sopii kaikenikäisille. Mukaan kannattaa ilmoittautua välittömästi: terttu.e.rajala@gmail.com. Tai puhelimella: Tuija Hakala puh. 050 5478828.

Mainittakoon Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuiston olevan eteläisen suoluonnon helmi. Hieno erämainen lintukeidas, keskiaikaisten kulkureittien varrella.

Kauhanevan-Pohjankaan kansallispuisto sijoittuu Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan, maakuntiin. Kauhajoen kaupungin ja Karvia kunnan alueella. Puiston pinta-ala on 57 neliökilometriä. Kansallispuistoksi se on perustettu vuonna 1982. Kauhaneva on puiston suurin suoalue: 1630 hehtaaria.

Kuvat: Pentti Hautala


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI