Pohjois-Pirkanmaalle perustettu uusi vapaaehtoisen maanpuolustustyön yhdistys- Virtain seudun Maanpuolustusnaiset ry.

0
Maanpuolustusnaiset kunniavartiossa Ylöjärvellä jouluaattona 2021 Kuva: Jan Nickull

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Pohjois-Pirkanmaalle on saatu uusi vapaaehtoisen maanpuolustustyön yhdistys- Virtain seudun Maanpuolustusnaiset ry. Yhdistyksen perustava kokous pidettiin 5.kesäkuuta 2023 Virtain Vaskivedellä.

Perustajajäseninä paikalla olivat Päivi Ylimys, Riitta Perämäki ja Saara Koivunen. Puheenjohtaja toimii Päivi Ylimys. Yhdistyksen tarkoituksena on kutsua yhteen vapaaehtoisesta maanpuolustustyöstä kiinnostuneita naisia Virroilta, Ruovedeltä, Mänttä-Vilppulasta, Kihniöstä ja Parkanosta.

Samanhenkisten naisten yhteistyöverkosto

Yhdistyksen päämääränä on luoda vahva ja toimiva samanhenkisten naisten yhteistyö-verkosto, jonka puitteissa jäseniä koulutetaan sekä rohkaistaan kouluttautumaan kriisi- ja poikkeusolojen tehtäviin. Paikallisesti järjestetään erilaisia vapaaehtoiseen maanpuolustus-työhön liittyviä tilaisuuksia. Toimintaan voivat osallistua kaikki 16 vuotta täyttäneet naiset. Yhdistyksessä vaalitaan sotiemme sukupolvien tekemää työtä sekä jatketaan siihen liittyviä perinteitä. Lisäksi yhteistyötä tehdään muiden maanpuolustukseen ja kriisinhallintaan osallistuvien järjestöjen kanssa.

Uusi yhdistys on hyväksytty Pirkanmaan piirin jäseneksi

Virtain seudun Maanpuolustusnaiset ry on 10. elokuuta 2023 hyväksytty Maanpuolustus-naisten Liiton Pirkanmaan Piirin jäseneksi. Piirin puheenjohtaja, Elina Paukkunen on erittäin hyvillään uuden yhdistyksen perustamisesta Virtain seudulle ja lähettääkin onnentoivotuksia Pohjois-Pirkanmaalle: -Toivotan uuden yhdistyksen tervetulleeksi Pirkanmaan maanpuolustusnaisten yhdistysten joukkoon ja menestystä toiminnan alkutaipaleelle.

Maanpuolustusnaisten liittohallitus puolestaan käsittelee yhdistyksen jäsenhakemuksen seuraavassa kokouksessaan.

Maanpuolustusnaisten toiminta on väylä erityisesti armeijaa käymättömille naisille, jotka haluavat kouluttautua ja edetä kriisi- ja poikkeusolojen tehtäviin. Maanpuolustusnaisten liitto, piirit ja jäsenyhdistykset edistävät naisten maanpuolustustahdon, -tiedon ja taitojen lisäämistä sekä henkisen ja fyysisen kunnon vahvistamista.

Virtain seudun Maanpuolustusnaisten jäsenhankinta alkaa

Kaikki maanpuolustusnaisten toiminnasta kiinnostuneet henkilöt voivat olla yhteydessä puheenjohtaja Päivi Ylimykseen (p. 0505252047/paivi.ylimys@gmail.com).

Uuden yhdistyksen tavoitteena on löytää jokaiselta paikkakunnalta yhteyshenkilö mukaan toimintaan. Vuoden, 2024 hallitus valitaan syksyn vuosikokouksessa. – jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI