Torvenkylän tuulivoimapuiston rakentaminen aloitettu Kalajoella

0
Torvenkylän tuulivoima-alue

Energiequelle rakennuttaa Kalajoelle tuulivoima-puiston, jonka kokonaisteho on 39,9 MW

Torvenkylän tuulivoimapuiston perustusten rakentaminen on alkanut Kalajoen alueella Pohjois-Pohjanmaalla, noin 150 kilometriä Oulusta etelään. Tuulivoimapuiston rakennuttamisesta vastaa Energiequelle GmbH:n suomalainen tytäryhtiö Energiequelle Oy. Hankealueelle rakennetaan seitsemän voimalavalmistaja Nordexin N163-tyypin tuulivoimalaa, jotka ovat yksikköteholtaan 5,7 megawattia.

Torvenkylän tuulivoimapuiston infrarakentamisesta, eli vanhan tiestön kunnostamisesta ja uuden tiestön rakentamisesta, sisäverkon ja siirtolinjan kaapeloinnista, nostokentistä sekä perustuksista vastaa Suvic Oy. Voimaloiden perustusten päälle rakennetaan betonista yli 8 metriset korotusosat. Suvicin suunnitteleman korotetun perustusratkaisun ansiosta tuulivoimaloiden napakorkeus kasvaa ja hankkeen sähköntuotanto tehostuu.

Atte Lohman

”Tehokkaampi sähköntuotanto tarkoittaa myös suurempia säästöjä hiilidioksidipäästöissä. Torvenkylän hanke tukee merkittävästi ilmastonmuutoksen torjuntaa ja energiaomavaraisuutta Suomessa”, sanoo Energiequelle Oy:n hankekehitysjohtaja Atte Lohman.

Hanketta varten rakennetaan myös uusi sähköasema, jonka kautta hanke liitetään Fingridin 110 kV:n kantaverkkoon. Sähköaseman rakentamisesta vastaa VEO Oy.

Nordexin toimittamien tuulivoimaloiden asennustöiden on määrä alkaa tämän vuoden elokuussa. Torvenkylän tuulivoimapuisto tulee tuottamaan vuosittain noin 120 gigawattituntia sähköä yli 25 000 kotitalouden tarpeisiin. Hanke kompensoi vuosittain noin 84 000 tonnia hiilidioksidipäästöjä.

Torvenkylä on Energiequellen neljäs suomalainen tuulivoimapuisto, jonka valmistuttua yritys on rakentanut Suomeen yli 100 megawatin edestä tuulivoimaa. Lisäksi Energiequelle Oy:llä on kehitteillä yhteensä yli 2 400 megawatin edestä eri vaiheessa olevia uusiutuvan energian hankkeita.
 
Energiequelle

Energiequelle GmbH on ollut aktiivinen kansainvälinen toimija jo vuodesta 1997 alanaan suunnitella, rakentaa ja operoida tuulivoimaa, biomassalaitoksia ja aurinkovoimaa, sekä sähköasemia ja energianvarastointijärjestelmiä. Energiequellen pääkonttori on Kallinchenissa Berliinin lähellä. Muita toimipisteitä Saksassa ovat Bremen, Oldenburg, Hannover, Putlitz, Penzing, Erfurt, Dresden, Rostock, Leipzig, Guntersblum, Magdeburg, Wiesbaden ja Spremberg, Ranskassa Rennes, Dijon ja Royan, sekä Suomessa Helsinki. Energiequellellä on yli 350 työntekijää ja yli 750 voimalaitosta rakennettuna, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on noin 1 400 MW. Energiequelle lukeutuu alansa johtaviin yrityksiin.


 

JÄTÄ KOMMENTTI