Ähtärissä tilat vapaalle sivistystyölle ja kulttuurille | Hannosen talon kakkoskerros on nyt Hantsa

0
Se on Hantsa! Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki ja Lakeudenportin kansalaisopiston rehtori Arto Juurakko julkistivat vapaan sivistystyön ja kulttuurin tilojen nimen avointen ovien päivässä 6.4. /Kuva: Maarit Rapp

Ähtärissä vietettiin 6.4. avointen ovien päivää vapaan sivistystyön ja kulttuurin uudistetuissa ja remon-toiduissa tiloissa Hannosen talon kakkoskerrosessa. Uudet tilat saivat nimekseen ”Hantsa”. Avointen ovien päivässä kävi liki 200 ähtäriläistä kakkukahveilla ihastelemassa toimivia tiloja.

Tilojen nimestä järjestettiin nimikilpailu, johon tuli kaikkiaan 8 ehdotusta. Kulttuuri- ja sivistyslautakunta päätti nimestä kokouksessaan 31.3. ”Nimi on lyhyt ja helppo muistaa. Se myös viittaa Hannosen taloon eli viralliseen nimeen. Nimen tavuille tai kirjaimille voi myös halutessaan riimitellä merkityksiä, kuten ”Hannosen talo saa uuden elämän”. Tai: harrastuksia, askartelua, neulomista, tuunausta, säveliä/sointuja, ahertelua”, perusteltiin Hantsa-nimeä.

– Ähtärissä on tällaiselle tilalle tarvetta. Uskon, että uudet tilat tuovat Ähtärin keskustaan paljon liikettä ja säpinää. Tilat ovat myös tavattoman monikäyttöiset ja taipuvat erinomaisesti kansalaisopiston käyttöön, mutta myös paljon muuhun, totesi kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki puheenvuorossaan.

Lakeudenportin kansalaisopiston rehtori Arto Juurakko ihasteli omassa puheenvuorossaan aktiivista vuorovaikutusta Ähtärin kaupungin ja kansalaisopiston välillä koko remontin ajan. Hän totesi, että on erittäin harvinaista, että kansalaisopisto pääsee mukaan tilojen tarkoituksenmukaiseen suunnitteluun heti alusta lähtien.

Uudet tilat koostuvat neljästä monitoimiluokasta sekä näyttelyaulasta, ompelutilasta, märkätilasta, musiikkitilasta ja kudontatilasta.  Myös varastotilaa on runsaasti. Tiloja voi muunnella monipuolisesti taittoseinien avulla. Taittoseinät avaamalla saadaan jopa 127 neliömetrin kokoinen yhtenäinen tila. Kalusteet ovat kevytrakenteisia ja helposti siirrettävissä tarpeiden mukaan ja myös esitystekniikka on huippuluokkaa.

Lakeudenportin kansalaisopiston lisäksi Hantsaa voivat käyttää ähtäriläiset yhdistykset ja järjestöt. Varaustilanteesta riippuen voi tiloja varata myös kokous- ja luentokäyttöön. Kesäkaudella tilat soveltuvat myös etätyöskentelyyn. Hantsan varauskalenteri tulee esille Ähtärin kaupungin verkkosivuille toukokuun alusta lähtien.


 

JÄTÄ KOMMENTTI