Erämessut 21
Ähtäri zoo-kesä21
Maanantai 26.7.2021 | Martta

Trafi heltyi – Hei heijastimia kiinnittämään ! – pyöräilijät saivat luvan ”lisähuomioon”

0

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kertoo, että polkupyöriin ja niiden perävaunuihin saa jatkossa asentaa sivuheijastimiksi tarrakiinnitteisiä heijastimia.

Tarrakiinnitteiset heijastimet voidaan asentaa helpommin esimerkiksi monimutkaisempiin polkupyörän runkoihin muiden hyväksyttyjen, yleensä kovamuovisten heijastimien sijaan. Ne ovat myös kätevä vaihtoehto sivuheijastimelle esimerkiksi maastopolkupyörässä, jossa on vaarana kovamuovisen heijastimen rikkoutuminen, tiedottaa Traficom sivuillaan.

Lain mukaan polkupyörässä pitää olla pakollinen valkoinen etuheijastin ja punainen takaheijastin. Nyt voimaan tuleva lupa oikeuttaa asentamaan valkoiset tai keltaiset sivuheijastimet pyöräilijän huomion ja havaittavuuden lisäämiseksi erityisesti poikittaisliikenteessä.

Poikkeuksena pelkästään urheilu- ja kilpakäyttöön tarkoitettuihin polkupyöriin ei ole pakko asentaa jatkossa mitään valaisin- ja heijastinlaitteita, mutta tieliikennelain vaatimus polkupyörän etu- ja takavalaisimesta hämärään aikaan ajettaessa koskee myös näitä polkupyöriä.

Traficomin mukaan polkupyöräilyyn muutokset tuova määräys astuu voimaan maanantaina 15. maaliskuuta.


 

JÄTÄ KOMMENTTI