Tuurissa tuhansien koirien kokoontuminen

0
Monen hehtaarin laaja tapahtumakenttä oli melkoisen täynnä kisaihmisiä ja koirista kiinnostuneita ym.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Tuuri

Tuurissa, Keskisen kyläkaupan laajalla kentällä nähtiin ja kuultiin, lauantaina sekä sunnuntaina toinen toistaan ihastuttavimpia koiria.

Samalla nousi monelle, yleisönä paikalla olleelle koirakuume entistäkin korkeammalle. Onhan kyse, ihmisen parhaan eläinkaverin hankinnasta.

Ja suurtapahtuman kruunasi kaunis kesäsää. Vain muutama sadepisara tipahteli taivaalta. Uhkaavia vesipilviä liikkui kauppakylänkin taivaalla. Onneksi sade tyytyi kastelemaan ainoastaan naapurikyliä.

Toinen toistaan tottelevammat ja kammatut koirat asettuivat arvosteltavaksi useammalla näyttelytontilla.

16 kerran järjestetty Miljoona Koira näyttelyn onkin kehittynyt Suomen suurimmaksi alan tapahtumaksi. Nyt oli mukana lähes 3000 koiraa. Eri rotuja oli arvosteltavana yli 200!! Ammattinsa osaavia palkintotuomareita oli toimimassa useita kymmeniä ja muita toimitsijoita lukematon määrä. Niin Kyläkaupan ja järjestäjien puolesta. Lisäksi ainakin Alavuden asemaseudun kyläyhdistyksen aktiivit hoitivat järjestystä mm. porteilla ja muissakin kohteissa.

Tällainen huima määrä koiria taustajoukkojen- ja yleisön kanssa takasivatkin sankan väkijoukon, tuhansien ostosasiakkaiden, sekä matkailijoiden kanssa. -Mutta kaikki toiminnot sujui sutjakkaasti kymmenien hehtaarien piha- ja kenttäalueille.

Tämä karhunkoikoinen lemmikki asettui ikuistettavaksi justiin siihen kohteeseen mihin omistaja pyysi.

Näyttelyn järjestäjinä kunnostautuivat Etelä-Pohjanmaan kennelpiiri, yhteistoiminnassa Keskisen Kyläkaupan kanssa. Näyttelytoimikunnan puheenjohtajana toimi Helena Salokangas Ähtäristä.

Salokangas hymisteli tyytyväisyydestä, kun yhteistoiminta on sujunut niin loistavasti Kyläkaupan kanssa. Järjestäjät ovat saaneet kiitosta kaikilta tahoilta.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI