Uusia tuulia kylätoimintaan Järvi-Pohjanmaalla

0
Soinin Hautakyläsalilla keskustelemassa kylän kehittämisestä.

Maaseudun elinvoimaisuus on kiinni kylissä toimivien yhteisöjen hyvinvoinnista. Suomessa on ehkä enemmän yhdistyksiä ja järjestäytyneitä yhteisöjä kuin missään muualla – lähes jokainen meistä on jäsenenä tai toimii jossain järjestössä.

Kylät ja yhdistykset tuottavat hyvinvointia ja palveluja. Tämä on yksi suomalaisen ja eteläpohjalaisen maaseudun tärkeimmistä voimavaroista. Haasteena on kuitenkin yhteisöjen jäsenten jaksaminen. Heistä riippuu, kuinka elinvoimaisia kylät ovat.

Manar Ameli

– Osallisuus, yhteisöt, kylien elinvoimaisuus ja vastaanottavaisuus ovat teemoja, jotka toivat kolme Aisaparin alueella toimivaa hanketta yhteen, sanoo Manar Ameli Suomen Kylät ry:n Veva-hankkeesta.

Kylille, Landemia ja Veva eli Vetovoimainen ja vastaanottava kylä -hankkeet järjestävät Alajärven kaupungintalolla keskiviikkona 20. huhtikuuta iltakuudelta alkaen tilaisuuden, jossa etsitään yhdessä työkaluja kylätoiminnan kehittämiseen ja uusien toimijoiden aktivointiin neljän paikkakunnan alueella.

Iltaan toivotaan osallistujia jokaiselta kylältä Alajärven, Vimpelin, Lappajärven ja Soinin alueelta. Tarjoilun vuoksi pyydetään ilmoittautumaan Aisapariin viimeistään pari päivää ennen tilaisuutta joko sähköpostilla paivi.kultalahti@aisapari.net tai 0400 239 359. Ilmoittautua voi myös lomakkeella osoitteessa  bit.ly/JPkylät.


 

JÄTÄ KOMMENTTI