VIIKKOGALLUP TULOS | NATO-jäsenyys kohti maalia!

0
Ukrainan tapahtumat ovat lisänneet selvästi NATO-myönteisyyttä. (Kuva: NATO)

Poikkeuksellisen pitkäkestoinen viikkogallup-kyselymme on maalissa. Kysymyksen pitkällä esilläololla halusimme varmistua juuria myöten seutukuntamme ja lukijoittemme, sekä sivuilla kävijöiden ja seuraajien tuntoja Suomen Natoon liittymisestä.

Avatessamme helmikuun (2022) puolessa välissä tämän viimeisimmän gallup-mielipidekyselymme, olimme lähestulkoon samoissa lähtökuopissa, kuin joku vuosi sitten tekemäämme samanmuotoiseen viikon kestoiseen kyselyymme nähden.

Silloin vastaajien suhtautuminen Natoon littymisestä oli lähes ”fifti fifti” puolesta ja vastaan. Mielipiteensä kanssa epäröiviä oli vielä melkoinen joukko.

Venäjän aloittaessa odottamatta raakalaismaisen ja verisen hyökkäyssotansa lähes kokonaan puolustuskyvytöntä naapuriaan Ukrainaa kohtaan. Muodostui Eurooppaan yhdessä päivässä uusi historiankulku. Muun muassa Suomessa ja Ruotsissa yleinen mielipide Natoon liittymisen puolesta muuttui radikaalisti. Kannatusluvut liittymisestä, valtavan kokoiseen, Pohjois Atlantin puolustusliittoon suorastaan ”räjähtivät”.

KYSYIMME:

Suomen liittymisestä puolustusliitto Natoon kysyimme täällä joku vuosi sitten. Mitä mieltä sinä olet juuri nyt?

…ja tällaiset vastaukset saimme

  • Pitäisi liittyä nopeasti! (53%)

  • Tuumataan suomalaisittain vielä (21%)

  • Ei pitäisi liittyä (27%)

Kaikista viimeisimmät, jopa koko valtakuntaa käsittävät, tunnusluvat Naton puolesta ovat kivunneet nopeasti jo yli 70%:n. Suomi on päättänyt pyytää pitkän (hitaan) ja syvällisen harkinnan jälkeen kutsua puolustusliitto NATO:n täysivaltaiseksi jäseneksi.

Naton päämaja Euroopassa

 

Seuraava viikkogallup-kysymyksemme koskee Itärajaa?Käyppä vastaamassa!

(Kuva: Puolustusvoimat)

JÄTÄ KOMMENTTI