Virtain Kalettomanlahden Eu-uimarannan käyttökielto jatkuu.

0
Virtain Kalettomanlahden EU-uimaranta on jälleen uimareiden käytössä.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews                                                                                               Virrat

Virtain Kalettomanlahden Euuimarannalla sairastuneiden uimareiden valmistuneista näytteistä on löydetty muiden tutkimusten ohessa Norovirusta, joka mahdollisesti selittää uimareiden oireet.

Virtain kaupunki on tehnyt uimarannan yleisiin tiloihin tehosiivouksen. Norovirus tartunnasta pitäisi parantua spontaanisti viikon sisällä oireiden alusta. Lisäksi sairastuneiden näytteistä on löydetty oheislöydöksenä Dientameba fragilis siimaeliötä, jonka ei kuitenkaan uskota aiheuttaneen oireita.

Dientameba fragilis siimaeliön tartunnasta ei aina saada oireita eikä sitä tarvitse hoitaa oireettomilla kantajilla. Dientameba fragilista esiintyy jätevesissä ja ulosteessa, mutta uimavedessä sen uskotaan säilyvän melko huonosti. Mikäli oireet jatkuvat viikon jälkeen tai ne uusiutuvat, tulee oireilevan olla yhteydessä terveydenhuoltoon.


Uimakielto jatkuu toistaiseksi, kunnes ympäristönterveydenhuolto on todennut uimaveden
uimakelpoiseksi. Uimavedestä ei ole löytynyt norovirusta. Uimavedestä on otettu näytteet keskiviikkona 6.7. ja niiden tulosten odotetaan valmistuvan iltapäivällä perjantaina 8.7. Yhteensä ympäristöterveydenhuoltoon on tullut tieto 25 uimarin sairastumisesta aikavälillä 25.28.6.2022.
Norovirus on aina peräisin ihmisestä ja siksi hygienia vedessä ja ennen uimaan menoa on tärkeää.

Erityistä tartuntalähdettä ei ole löytynyt ja siksi on erittäin mahdollista, että se on lähtöisin uimarista. Uimaan ei saa koskaan mennä, jos tuntee itsensä sairaaksi. Vaippaikäisten lasten vaipanvaihto ja pyllyn peseminen tulee tehdä kuivalla maalla ja aina wctiloissa sellaisten ollessa käytössä. Huolellinen käsienpesu on tärkeää WCkäynnin jälkeen, jotta ehkäistään tartunnat pintojen kautta.


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI