Virtain kaupunginvaltuusto siunasi 200.000 euron määrärahan siirron jäähallin korjaukseen

0
Virtain kaupunginvaltuusto päätti 200.000 euron määrärahan siirrosta jäähallin korjauksiin.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti maanantai-iltana siirtää Keiturinpuiston perus-korjaushankkeen kustannuspaikalta 200.000 euroa jäähallin korjaukset hankkeelle.

Määrärahat siirron jälkeen ovat Keiturinpuiston peruskorjaushanke 1.300.000 euroa ja jäähallin korjaukset 200.000 euroa. Korjausten toteuttamisen edellytyksenä on, että jäähallin omistus on siirtynyt Virtain kaupungille.

Ari Dahlberg (Virtain Valtti) tiedusteli missä vaiheessa on sopimus jään käytöstä ? Kaupunginjohtaja Henna Viitanen kertoi, että sopimusluonnos on lähtenyt Virtain Kiekkokarhuille iltapäivällä ja siitä on käyty keskustelua ennen valtuuston kokousta.-Valmistelu jatkuu ja sopimusta ei ole vielä tehty.

Keijo Kaleva (sd.) kysyi Keiturinpuiston remontin ja vuokrasopimuksen aikataulusta. Kaupunginjohtaja Henna Viitanen vastasi Kalevalle, että Pirha on antanut hyväksynnän Keiturinpuiston suhteen, että voidaan aloittaa yhteisöllisen asumisen valmistelu.Viime viikolla on ollut ensimmäinen neuvottelu vuokrasopimuksesta ja ensimmäinen suunnittelupalaveri. Tarkoituksena olisi, että suunnitteluhankinta tehtäisiin asteittain tänä vuonna ja rakentaminen alkaisi ensi vuonna. Se on tämän hetkinen tieto.

Pentti Tikkanen (kok.) piti määrärahan siirtopäätöstä ihan oikeana.- Jäähallin käytöstä pitäisi saada pidempi aikainen suunnitelma,ainakin kolme, mieluummin viisi vuotta, että se olisi vähän pitkäaikaisempaa hommaa kuin mitä se viime aikoina on ollut. Jäähallin toimitusjohtaja ja hallitus tekisi asiallisen suunnitelman, joka on sen verran realistinen, että siitä voitaisiin myös pitää kiinni, toivoi Tikkanen.

Katja Kotalampi (vas.) oli Tikkasen kanssa samaa mieltä, että hallin katto pitää korjata ja määrärahat pitää olla. -Kun sopimustilanne on vielä kesken, toivoisin, että mentäisiin siihen suuntaan, että lasten jäävuorot oikeastaan turvataan ja ryhmät pääsevät luistelemaan eikä sopimus kaadu tämän yhtiön ja muiden toimijoiden keskinäisiin erimielisyyksiin, oli Kotalammen toivomus .

Valtuuston puheenjohtaja Jarmo Vehmas (Virtain Valtti) esitti omana olettamuksenaan, että neuvotteluissa on tapahtunut selvää lähentymistä viime viikon ja tämän päivän aikana ja että voidaan saada sopimus aikaan.

Virtain Keskustan valtuustoryhmä jätti seuraavanlaisen valtuustoaloiteen: Virroilla on jo usean vuoden ajan järjestetty MuksuFestareita. MuksuFestarit on kehittynyt ja laajentunut vuosien mittaan lapsiperheiden keskuudessa suosituksi yhdeksi kesän kohokohdaksi ja lasten ikiomaksi kesäfestariksi.

Tapahtumaa pitää kuitenkin kehittää myös tulevaisuudessa ja siksi esitämme, että Virtain kaupunki lähtee edesauttamaan eri yhteistyökumppaneiden kanssa, että Virroille saataisiin Leikitään Pikku Kakkosta- kesäkiertue poikkeamaan tulevaisuudessa vaikkapa MuksuFestareiden yhteydessä.-jr



 

JÄTÄ KOMMENTTI