ÄHTÄRI SAA UUDEEN PESÄPALLOSTADIONIN 

0
Mustikkavuoren uuden pesäpallostadionin katsomorakennuksen luonnospiirros (ÄU)

Ähtärin Mustikkavuoren vapaa-aikakeskukseen rakennetaan uusi pesäpallostadion vuoden 2024 aikana. Stadionille tulee noin 300 henkilön katsomo, wc-tilat, pukuhuoneet ja nykyistä isompi pesäpallokenttä uudella tekonurmella.

Nykyinen tekonurmi siirretään stadionin reunaan harjoituskentäksi. Nämä muutokset mahdollistavat pesäpallon pelaamisen jatkossakin kilpatasolla, vahvistaa lajin kehittymistä paikkakunnalla ja tuo Mustikkavuoren virkistysalueen laajalle käyttäjäkunnalle kauan kaivatut ympärivuotiset wc-tilat, iloitsee Ähtärin urheilijat ry:n pesäpallojaoston puheenjohtaja Sirpa Leinonen tuoretta uutista Ähtäristä.

Leinosen mukaan katsomorakennuksen myötä jatkossa stadionilla voi järjestää myös muun muassa erilaisia tapahtumia, konsertteja ja vaikkapa kesäteatteria. Suurempi kenttä mahdollistaa myös erilaisten pesäpalloturnausten ja alueleirien järjestämisen, jotka tuovat paikkakunnalle runsaasti pelaajia perheineen ja siten vahvistavat sen elinvoimaa. Katsomopaikkoja tulee myös liikuntarajoitteisille.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 499 989,08€, josta Euroopan maaseuturahasto on myöntänyt hankkeen toteuttajalle, Ähtärin Urheilijat ry:lle, avustusta. Julkisen tuen osuus on yhteensä 399 991,26€. Loppurahoitus on yksityistä, joka katetaan mm. yhteistyökumppanisopimuksilla ja talkootyöllä.

Ähtärin Urheilijat ry pesäpallojaosto käynnistää myös kansalaiskeräyksen, jolla se haastaa tähän suureen projektiin mukaan niin yksityiset henkilöt, yhteisöt kuin yrityksetkin. Mustikkavuoren vapaa-aikakeskuksen palveluiden kohentuminen vaikuttaa positiivisesti laajaan käyttäjäkuntaan, sillä alueella on pesäpallon lisäksi mahdollista harrastaa mm. frisbeegolfia, lenkkeilyä, hiihtoa, maastopyöräilyä ja kaikenlaista ulkoilua. Lisäksi alueella on pulkkamäki laavuineen ja välittömässä läheisyydessä myös eläinkupla, jäähalli sekä ampumarata.

Ähtärin Urheilijoiden pesäpallojaoston toiminta lähti uudelleen vauhdikkaaseen kasvuun syksyllä 2017 ja laji onkin tällä hetkellä yksi suosituimmista joukkuelajeista Ähtärissä. Se tarjoaa matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuden kaiken ikäisille. Lisenssipelaajia on tällä hetkellä noin 70.

Uuden kentän urakoitsijana toimii Lappset Group Oy, katsomon rakentamisesta vastaa Nopan Metalli Oy.

Rakennustyöt käynnistyvät pohjatöillä Mustikkavuoren alueella välittömästi kelien sen salliessa. Vanha tekonurmi siirretään stadionin reunaan harjoituskentäksi ja uusi nurmi asennetaan ajalla 24.6.-3.8. Loppukesän aikana valmistuu myös katsomorakennus. Rakennustyöt tulevat vaikuttamaan koko kesän ajan alueen toimintoihin ja liikennejärjestelyihin. 

JÄTÄ KOMMENTTI