Ähtäri Zoon MTB-Talvimaastopyöräilytapahtuma aloittaa alueen hiihtoloman

0

Ähtärissä järjestetään nyt toista kertaa Ähtäri Zoon MTB talvimaastopyöräilytapahtuma 24.2.2024. Tapahtuman järjestää Ähtärin Matkailu Oy yhdessä Ähtäri Zoon, Ähtärin kaupungin ja Ähtärin Valppaan kanssa. Tapahtuman johtajana toimii Marko Haapakoski.

Marko Haapakoski

Kilpailussa on useita eri sarjoja, joista löytyy sopiva niin aloittelevalle talvipyöräilijälle kuin lajin konkarillekin, myös matkoissa on valinnan varaa: valittavana on 10, 25 ja 50 km matkat. Sähköpyöräilijöille on erikseen 25 ja 50 km sarjat. Tänä vuonna on myös joukkuesarja, jossa jokaiselle osallistujalle tulee oma aika ja näiden aikojen keskiarvo määrittää joukkueen sijoitukset. Joukkuesarjan matkat ovat 25 tai 50km.

Haapakoski rohkaisee ihmisiä haastamaan itsensä ja kisaamaan aikaa vastaan pidemmillä reiteillä tai vaihtoehtoisesti nautiskelemaan liikunnan ilosta ja raikkaasta ilmasta kiertämällä Retki-reitti rennommin. Hän muistuttaa, että myös yleisö on tervetullutta seuraamaan kilpailua ja kannustamaan reitin varrelle.

Tapahtuman kilpailukeskuksena toimii Ähtäri Zoo Camping (Karhunkierros 229, 63700 Ähtäri).

Ilmoittautuminen edullisinta ennakkoon

Ennakkohinta aikuisilta 23.2. asti on 55€ ja alle 14-vuotiailta 10€. Jälki-ilmoittautuminen tapahtumapäivänä on aikuisilta 65€ ja alle 14-vuotiailta 25€. Ilmoittautumismaksu sisältää ajanoton, mitalin kaikille osallistujille, huollon mainituilla huoltopisteillä sekä peseytymismahdollisuuden kylpylä Mesikämmenessä. Ilmoittautumismaksuun voit hyödyntää sähköiset liikuntaedut; Smartum, Epassi ja Edenred. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa my.raceresult.com/255254/info. Ennakkoilmoittautuminen päättyy 23.2.2024, jälki-ilmoittautuminen on paikan päällä lauantaina 24.2. klo 8-10.

Hienot palkinnot houkuttelevat voittoon

Kaikissa sarjoissa on luvassa 1. paikan lunastaneelle palkinto. Tänäkin vuonna palkinnot ovat arvokkaita ja niiden avulla pääsee nauttimaan ja rentoutumaan Ähtärin matkailualueelle. Esimerkiksi 50km yleissarjassa palkinto on yö kahdelle elämysmajoituksessa Villa Ursuksessa ja 50km sähköpyöräsarjan pääpalkinto on yö Hirvi-mökissä järven rannalla neljälle hengelle. Joukkuesarjan pääpalkinto on puolestaan yö Naava Chaletissa upeissa maisemissa 2-6 hengelle.

Sopiva varustelu on myös mahdollista vuokrata

Talvipyöräilyyn suositellaan läskipyörää tai leveärenkaista maastopyörää. Kapearenkaisella pyörällä ajaminen ei onnistu. Hyvä ja säänmukainen varustus riittää. Pyöräilykypärä on pakollinen varuste.

Sopiva pyörä on myös mahdollista vuokrata etukäteen Laajis Vuokraamon kanssa. Hinta fatbikelle on 69€, pyörän saa perjantaina illalla toimitettuna kisapaikalle ja pyörä viedään pois lauantai-iltana tai sunnuntaiaamuna.

Ruokailu ja rentoutuminen tapahtuman jälkeen

Ruokailu on alueella mahdollista omakustanteisesti. Lounasta on tarjolla Pandatalon Deli & Cafessa klo 11-15 ja a la carte -päivällistä on ravintola Mesikämmenessä klo 15-18. Illan voi päättää hyvän musiikin parissa, kun Ä-klubin lavalle nousee Irina klo 23.00!


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI