Ajotaidoista kilpailtiin SM-tasolla Virroilla

1
Kisan voittajan Kosti Venesmäen taidonnäyte, tennispallo ei putoa kepin päästä. (JR)

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

AL Länsi-Pirkanmaan osasto ry.  järjesti sunnuntaina 26.9. AL:n  Ajotaito SM-kisat Virroilla. Kilpailupaikkana toimi vanhan A-katsastuksen piha-alue.

Vaikka kilpailu oli kaikille avoin, oli paikalle saapunut vain kolme kilpailijaa, jotka edustivat miesten yleistä sarjaa. Harmi vain ettei kisassa nähty taitoa vaativalla rata-alueella yhtäkään naistensarjalaista, nuorten naisten ja miesten sarjan kisaajaa eikä myöskään mopoautosarjan tyttöä tai poikaa.

Miesten sarjan suomenmestariksi taituroi  Citroäenillä Kosti Venesmäki Hämeenkyröstä. Kisan kakkoseksi tuli Saabillaan Eero Uusitalo Sastamalasta. Kolmas oli virtolainen Tapani Heinonen Opelillaan.

Kisan voittajakolmikko, vas. Tapani Heinonen, Kosti Venesmäki ja oik. Eero Uusitalo sekä palkintojen jakaja, kilpailunjohtaja Seppo Rehakka. (JR)

Kisan voittaja Kosti Venesmäki kertoo, että hän on ollut mukana ensimmäisen kerran autossa, kun ajettiin suunnitus-ja taitoajoja.

– Itse olen ajanut autosuunnistusta 1970-luvulla, kun se oli tulossa nousevana lajina. Vuosien saatossa olin kaikissa luokissa kuskina eri karttureille, kuitenkin harrastajapohjalta. Tähän ajotaitokisaan lähdin ihan leikkimielellä. Toivoisin, että tällaiset lajit saisivat uudestaan nostetta. Tietenkin kisan voitto miellyttää, että ”pääsee” sitten vanhainkodissa muiden vastaavanlaisten suomenmestareiden pöytään istumaan. Siellähän saattaa olla myös suomenmestareita esimerkiksi ruohonleikkurien ajajista saappaanheittäjiin, eikä näin ollen joudu istumaan nurkkapöytään, vitsailee uusi tuore suomenmestari Venesmäki.

– Edellisillan harjoittelu jäi vähän pienemmälle, kun naapuri tuli katsomaan ja kysyi pitäisikö soittaa jotain apua, toteaa harjoittelusta kisaa varten, pilke silmäkulmassa Kosti Venesmäki.

Tulokset:
1.Kosti Venesmäki,  Hämeenkyrö, 141,9 virhepistettä
2. Eero Uusitalo,      Sastamala,     181,6   ”
3. Tapani Heinonen, Virrat,            264, 8  ”

-jr

SM Ajotaitokisan kilpailusuoritustehtävät. (JR)

 

Kyky-Sampo_241021

1 KOMMENTTI

  1. Hyvää syksyn jatkoa Jarkko Ruoholalle täältä Hämeenkyröstä Kirjoitit juuri sellaisen jutun minkä halusinkin Urheilussa pitää olla aina ripaus leikkimielisyyttä samalla syntyy uusia tuttavuuksia ym positiivisia asioita Tässä juuri kuuntelin erästä leskeä mikä vuosien jälkeen muutti takaisin vanhalle synnyin seurulleen Kertoili juuri olleensa paikallisessa joukkueessa Kyykänheiton SM kisoissa ja saaneensa erilaisten harrastetoimien kautta paljon uusia tuttuja ja iloisia asioita elämäänsä Samaa tuo myös kuuluminen Autoliittoon eri muodoissa ja oikea asenne elämään Terveisin Kosti Venesmäki

JÄTÄ KOMMENTTI