Jopa yli 800 joukkuetta – lasten ja nuorten pesäpalloleirit innostavat ennätysmäärin!

0

Lähes kaikki paikat menivät kuin kuumille kiville, kun ilmoittautuminen lasten ja nuorten valtakunnallisille pesäpalloleireille alkoi sunnuntaina. Kysyntä on ennätyksellisen suurta. Alueleirit ja valtakunnalliset leirit yhteen laskien mukaan on ilmoittautunut jo yli 800 joukkuetta, mikä tietää lähes 10 000 henkilöosallistumista.

Innostus arvioitiin etukäteenkin suureksi, joten ilmoittautuminen neljälle valtakunnalliselle leirille porrastettiin alkamaan puolen tunnin välein. Ennätyksellinen ryntäys leireille pääsi silti yllättämään. C-ikäisten Nuorisoleirillä Hyvinkäällä rikotaan 101 joukkueella 26 vuotta vanha ennätys, jota piti hallussaan Kiteen-Tohmajärven Nuorisoleiri 1998 (98 joukkuetta). Kaikkien aikojen ennätykset lyödään myös D-ikäisten Suurleirillä Oulussa (ainakin 126 joukkuetta) ja E-ikäisten Tenavaleirillä Lappeenrannassa (122 joukkuetta).

Tämän päälle muutamia joukkueita on varasijoilla. Teemme kaikkemme, jotta saamme heidät mahtumaan mukaan kesän huipputapahtumiin. Lisäksi kaikissa leiriotteluissa jakavat oikeutta alle 18-vuotiaat nuorisotuomarit, joiden ilmoittautuminen alkaa 1. huhtikuuta, Pesäpalloliiton nuorisopäällikkö Anriika Heinonen kertoo.

Huimaa nähdä näin valtava innostus pesäpalloleireille, mikä on tärkeää koko lajin kannalta. Leirien kautta moni lapsi ja nuori on saanut kipinän jatkaa entistä vahvemmin pesäpalloharrastuksen parissa, Heinonen iloitsee.

Pesäpalloleirit tuottavat paljon hyvää sekä osallistujille, järjestäjille että ympäröivälle yhteiskunnalle.

Vahva yhteisöllisyys, liikkuminen ja liikunnalliseen elämäntapaan kannustaminen kuuluvat pesäpalloleirien ominaispiirteisiin. Lisäksi leireillä on suuri merkitys käytännön järjestelyistä vastaavalle seuralle ja paikkakunnalle. Juuri julkaistun diplomityön mukaan pesäpalloleirien aluetaloudelliset vaikutukset liikkuvat vahvasti miljoonaluokassa, Heinonen huomauttaa.

Joukkuemäärät tarkentuvat vielä kesään mennessä, mutta valtakunnallisille leireille on ilmoittautunut ennätykselliset 428 joukkuetta (ilmoittautuneet joukkueet pdf-tiedostona). Alueleireille ilmoittautumisia on vastaanotettu 388, mikä sekin on uusi komea ennätys. Heinonen odottaa vielä lisää joukkueita myös Rauman Naperoleirille, jonne kokoontuvat perheiden pienimmät, F- ja G-ikäiset pesäpalloilijat.

Naperoleirin osalta on kirjattu 79 joukkueilmoittautumista, mutta luvun odotetaan nousevan, kun uusia joukkueita perustetaan kevään mittaan. Nykyisin pesäpalloharrastus aloitetaan usein entistä nuorempana, jopa jo alle kouluikäisten Pesisliikkarissa. Naperoleirin joukkuemäärät ovatkin olleet vahvassa kasvussa viimeisten kymmenen vuoden aikana.

C-nuoret pelaavat Nuorisoleirin kilpasarjassa ikäluokan Suomen mestaruuksista. D- ja E-junioreiden kilpasarjajoukkueilla on mahdollisuus voittaa leirimestaruus.

 Lasten ja nuorten valtakunnalliset pesäpalloleirit 2024 

 

Naperoleiri (F-G-ikäiset), Rauma 1.–5.7.
Tenavaleiri (E-ikäiset), Lappeenranta 15.–20.7.
Suurleiri (D-ikäiset), Oulu 8.–13.7.
Nuorisoleiri (C-ikäiset), Hyvinkää 22.–27.7.

 Lasten ja nuorten alueelliset pesäpalloleirit 2024 

Seinäjoki, Etenee-leiri (D-E-ikäiset), 7.–9.6.
Haapajärvi (F-G-ikäiset), 7.–9.6.
Joensuu (C-ikäiset), 11.–13.6.
Kempele (D-E-ikäiset), 13.–16.6.
Tampere (D-G-ikäiset), 14.–16.6.
Liperi, Kunnarileiri (E-G-ikäiset), 14.–16.6.
Laihia, Etenee-leiri (F-G-ikäiset), 14.–16.6.

  

JÄTÄ KOMMENTTI