PESISLIIKKARI JA PESISKOULU starttaavat Ähtärissä kesällä 2024

0

Pesäpalloliitto on myöntänyt tukea Ähtärin Urheilijat ry pesäpallojaostolle pesisliikkaritoiminnan käynnistämiseen. Kunnariketun pesisliikkari on alle kouluikäisille (2018-2020 syntyneille) suunnattu liikuntaleikkikoulu.

Tärkeintä pesisliikkarissa on monipuoliseen liikunnallisuuteen kannustaminen, ryhmässä toimimisen opettelu sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen omaksuminen leikin varjolla. Pesisliikkarissa lapsi oppii motorisia perustaitoja sekä kehonhallintaa leikinomaisesti. Pesisliikkari kannustaa lapsia liikkumaan perheensä kanssa myös liikkarin ulkopuolella, sitä varten osallistujat saavat kotitehtävävihkoset. Pesisliikkarin ohjaajina toimivat junioripelaajat, lisäksi paikalla on aina vastuuaikuinen.

Pesiskoulu on kouluikäisten oma pesiskerho, jota Ähtärissä on järjestetty aiemminkin. Pesiskoulussa tavoitellaan onnistumisia ja ilon hetkiä liikkumalla. Tavoitteena on sytyttää kipinä liikunnallisen elämäntavan omaksumiseksi. Pesiskoulun keskiössä ovat motoriset perustaidot ja osallistujat pääsevät tekemään lajikokeiluja sekä tutustumaan pesäpalloon pelinä turvallisessa ympäristössä monipuolisen liikunnan kautta. Pesiskoulua suositellaan erityisesti 7-10 vuotiaille. Pesiskoulun vetäjinä toimivat Ähtärin Urheilijoiden palkkaamat yleisurheilu- ja pesiskoulun ohjaajat.

Kaikki mitä pesisliikkariin ja -kouluun tarvitsee mukaan, on liikuntaan ja sääolosuhteisiin sopiva vaatetus, vesipullo ja iloinen mieli. Kesäkausi starttaa to 6.6. ja kerhot kokoontuvat kerran viikossa koulun alkuun saakka.

Sekä liikkarissa että pesiskoulussa ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen. Tämän jälkeen on pieni kausimaksu, joka sisältää vakuutuksen, ohjatut tunnit, välineiden lainan, kerhotuotteen sekä liikkarissa tehtävävihkosen.

  

JÄTÄ KOMMENTTI