Kesän perinteistä SoPS- teemaviikkoa vietettiin jälleen | Viikko täynnä toimintaa

0
Sopsilaisia! Junnuja ja innokkaita vanhempia.

Viikko käynnistyi maanantaina 17.7. P10 kotiturnauksen merkeissä Soinin urheilukentällä. Vieraita viheriölle saatiin Seinäjoelta ja Alavudelta. Turnauksessa SoPSia vastaan asettui Seinäjoen Sisu sekä Sepsi -78 valkoinen. Molemmissa otteluissa tappio 9-0.

Tiistai vietettiin yleisurheilukoulussa, ja viikko jatkui keskiviikkona 19.7. lajikokeilupäivän merkeissä: klo 17-20 Soinin eri liikuntapaikoissa Palloseuran väkeä oli ohjaamassa ja liikuttamassa kaikenikäisiä palloilun pariin. Ohjaajina toimi niin johtokunnan jäseniä kuin SoPSn nuoria valmentajia. Toimintapisteiltä löytyi jalkapalloilua urheilukentällä, säbätouhuja  pienpelikentällä ja jalkapallobiljardikentällä tutustumista lajiin.

Jalkapallobiljardia pelataan normaalin biljardin säännöin ja pallot on vapaasti lainattavissa Soinin kirjastosta. Yksi palloista joutui kesän alussa hukkaan, ja säkistä löytyy nyt melkein alkuperäisen veroinen varapallo. Puuttuvaa palloa kannattaa jokaisen keskustassa kulkevan pitää silmällä, josko näkyisi jossakin.

Lajikokeilupäivässä kerättiin myös gallupia, löytyisikö innokkuutta perustaa Soiniin yhteinen harrasteporukka, josta voisi kysellä kaveria tai pelaajia liikuntaharrastuksen pariin lajista riippumatta. Kaikille avoin ryhmä on nyt perustettu Whatsapp- sovellukseen ja linkki löytyy Palloseuran fb- sivuilta.

Yleisurheilukentällä pääsi kokeilemaan taitoja jalkapallon kanssa erilaisilla pallon hallintaa ja tarkkuutta vaativilla tehtäväpisteillä. Pienpelikentällä paikalle oli viritetty laukaisututka, johon junioreista Oskari Leppälä latasi kovimman iskun sählymailalla ja -pallolla. Aikuisista Petro Keisalan laukaisu osui tutkaan kovinta vauhtia. Jalkapallobiljardikentällä kävi useita ensikertalaisia kokeilemassa lajia.

Torstai vietettiin jälleen urheilukentällä Suomenselän yu-kisoissa, ja perjantaina 21.7. oli vuorossa kaikkien joukkueiden yhteiset myyjäiset liikekeskuksella. Myynnissä oli leivonnaisia, SoPs-tuotteita ja arpoja.

Perjantai-iltana klo 18 ratkottiin jalkapallobiljardikentällä Soinin jalkapallobiljardimestaruus vuosimallia 2023. Parikisaan ilmoittautui 6 paria, ja tasaväkinen kisa päättyi viimevuotisten mestareiden Eero Hautamäen  ja Henri Panulan voittoon.

Eero Hautamäki (oik) ja Henri Panula

Lauantaina 22.7. pienpelikentällä oli tarjolla junnujen ohjattua sählyä ja sunnuntaina 23.7. SoPs-viikon päätti perinteinen lapset vs aikuiset- jalkapalloturnaus urheilukentällä. Aikuiset vei tämän ottelun, mutta haaste heitettiin loppuhuudossa lasten toimesta jo ensi vuodelle.

Heinäkuun huipennukseksi SoPs järjestää kaikille avoimen matkan Veikkausliigan jalkapallo-otteluun SJK-HJK Seinäjoelle.


 

JÄTÄ KOMMENTTI