Kouvolan Pallonlyöjät voiton päässä loppuottelupaikasta – Kirittäret ja Pesäkarhut naisten loppuottelupari

0
Ossi Meriläinen iski Saarikentällä 1+7 juoksua ja laittoi isätäjoukkue Vedon ahdinkoon (Kuva: Jukka Ketonen/Arkisto)

Ennakkoarviot ovat olleet kuraa miesten Superpesiksen välieräsarjassa Vimpelin Vedon ja Kouvolan Pallonlyöjien (KPL) välillä. Kun molempia joukkueita on totuttu pitämään kovina kotijoukkueina, kolmen kohtaamisen jälkeen on nähty pelkkiä vierasvoittoja.

Torstaina KPL haki toisen kiinnityksen loppuottelupaikkaan Saarikentältä lukemin 0-2 (2-4, 3-9). Vieraiden Go On Superjokeri Ossi Meriläinen takoi 1+7 lyötyä juoksua!

– Pelin alku oli meiltä hyvä, tulimme suunnitellusti siihen. Kun KPL pääsi juoksujen makuun ja saivat pään auki, sen jälkeen he myös löivät erittäin hienosti ja heidän pelinsä vapautui, totesi ViVen pelinjohtaja Tomi Niskanen.

– Toisen jakson toisessa vuorossa tuli (Ossi) Meriläisen läpilyönti. Sen jälkeen piti vähän miettiä, miten tästä lähdetään kirimään. Näennäisesti keikuimme pelissä mukana, mutta selkeästi parempi tänään voitti loppujen lopuksi. Ei auta, lauantaina lähdemme nuolemaan haavat ja taas parantamaan omaa tekemistä, Niskanen sanoi.

Molemmissa leireissä kaivataan huolellisuutta omaan tekemiseen, kun sarja jatkuu Kouvolassa lauantaina.

– KPL on vähän muuttanut omaan ulkopeliään. Katsotaan, miten reagoimme siihen omassa sisäpelissämme. Huolellisuutta tarvitsemme ulkopeliin. Pomputtelemme liikaa palloja siihen nähden, mikä meillä on osaaminen, Niskanen huomautti.

– Ulkopeli on meidän kivijalkamme. Kun se on sellaista kuin tänään, kaveri voi saada juoksuja hyvillä lyönneillä, mutta muuten räpylä kestää. Sisäpelissä meidän vahvuutemme ovat takatilanteessa vapaat lyönnit. Kun ne tippuvat, siihen meillä on todella lyöntivoimainen ryhmä ja sitä kautta sisäpeli aukeaa, KPL:n kollega Iiro Haimi arvioi.

Välieräsarja kääntyi hallitsevalle mestarille – Kirittäret-Pesäkarhut loppuottelussa sunnuntaina

 Jyväskylässä pelataan naisten Superpesiksen loppuotteluita peräti 19. kerran 2000-luvulla. Manse PP Tampereelta laittoi kolme edellistä Suomen mestaruutta vieneen Kirittäret lujille ja johti välieräsarjaa jo voitoin 2-0, mutta joutui lopulta nöyrtymään.

Kokonaisuudessaan sarja tarjosi jännitystä, dramatiikkaa ja kiihkeitä tunteita laidasta laitaan. Mansen kausi oli ollut haastava ja epäonninen, mutta joukkue kukisti puolivälierissä Seinäjoen Maila-Jussit ja lähti välieriin täynnä tarmoa haastamaan runkosarjan voittajan. Etsikkoaika osui neljänteen otteluun, jossa kuitenkaan eväät eivät riittäneet avausjakson voiton jälkeen koko sarjan katkaisuun. Silti Manse ansaitsee kunnioituksen hienosta taistelusta, joka jatkuu yhä pronssiottelussa Lapuan Virkiää vastaan.

Naisten Superpesiksen loppuottelusarja käynnistyy Hippoksella ja maksuttoman Jim-kanavan suorassa lähetyksessä sunnuntaina kello 15. Vastustaja on porilainen Pesäkarhut, joka pudotti Lapuan Virkiän pronssiotteluun. Mestaruuskamppailusta odotetaan tunteidentäyteistä, sillä joukkueiden välillä on kytenyt pinnan alla aiemminkin.

– Kauden 2019 finaalipari taas kohtaa. Levätään nyt ainakin yksi päivä, sitten treenataan ja sen jälkeen mennään sunnuntaita kohti. Varmasti hyviä, tiukkoja ja kuumiakin otteluita on luvassa, Kirittärien tähtipelaaja Eeva Mäki-Maukola ennustaa.

Kirittäret tavoittelee loppuottelusarjassa vanhan Hippoksen viimeistä mestaruutta. Uuden stadionin on määrä valmistua Jyväskylän Hippokselle pesäpallon 100-vuotisjuhlavuonna 2022.

Naisten Superpesiksen loppuottelu (3 voittoa)

 Su 12.9.
Jyväskylän Kirittäret – Pesäkarhut, Pori 15.00

La 18.9.

Pesäkarhut, Pori – Jyväskylän Kirittäret 14.00

Su 19.9.

Jyväskylän Kirittäret – Pesäkarhut, Pori 14.00

La 25.9.

Pesäkarhut, Pori – Jyväskylän Kirittäret 14.00 Tarvittaessa

Su 26.9.

Jyväskylän Kirittäret – Pesäkarhut, Pori 14.00 Tarvittaessa

Pronssiottelussa kohtaavat Lapuan Virkiä ja Manse PP Tampereelta. Otteluohjelman löydät tulospalvelusta.

 

Kts. Naisten Superpesiksen pudotuspelit tulospalvelussa

 

Kts. Miesten Superpesiksen välierät tulospalvelussa

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI