LENTIS | Kyky-Betsetille pohjoisen reissusta täydet pistepotit

0
Kykyn torjunta paikalla (Kuvat: JK/K-Media/jpnews.fi)

Vihdoin pääsi seutukuntamme valvoimaisin lentopallojoukkue aloittamaan kautensa toisitoimissa. Ja millä tavalla. Kyyjärveläisseura Kyky-Betset aloitti Pielaveden Sammon koronan takia kertaalleen siirtyneen kautensa tuhdisti.

Viikonloppuna kaksi ottelua kaukana pohjoisessa. Rovaniemellä NaPa (Napapiirin Palloketut) ja Oulussa Kisko joutuivat taipumaan betonimiesten paikoin kovassa käsittelyssä. Puhtaat 0-3 lukemat tuntuivatkin reissaajille makoisilta.

NaPa ottelussa näkyi ja vaikutti pitkä matka ja pelaamattomuus. Kettu- joukkue aloitti ryminällä ja johti ensimmäistä erää jo 14-6.

Piste pisteeltä kurottiin ero kiinni, rinnalle ja ohi Petrusevicsin hevosen potku syötöillä. NaPan viisi ässä syöttöä vaihtuivat ylllättäen kahdeksaan syöttövirheeseen kamppailun toisessa erässä. Ja KyKy-Betset kiitti tarjoilusta. Kolmannessa nuoret isännät vielä taistelivat hakkuri Sepän johdolla mutta kokemus oli vieraitten puolella. Parhaat pistemiehet NaPa:n Seppä ja ”betonitehtaan” Saarenmaa.
Sunnuntaiaamuna käännettiin R.Uusisalon bussin keula kotia kohti ja paluumatkalla Oulussa vierailtiin Mäkisen Jussin ja Kiskon vieraana. Takavuosien legendajoukkue Oulun Kisko oli tehnyt paluun 1-sarjaan. Peliä pyöritti KyKyn paidassakin nähty Juse, ”Meijän miehiä”.
Peli Rovaniemellä ei tuntunut painavan ja hyvin nukutun yön jälkeen Kyky-Betset jatkoi urakkaa haalarimiesten ottein. Jaksettiin noudattaa sovittuja ohjeita. Venskin sanoin: ”Oma peli ja hyvä työ”.
Pohjoinen voima ei onnistunut horjuttamaan, monista yrityksistään huolimatta, libero Henrik Heinäsen vastaanottoa. Puolustuskin sujui kokelaalta mallikkaasti.
Betonimiesten tasaisuus ja vähät virheet siivittivät Kyky:lle täyden potin. 15 torjuntaa kolmeen erään on hyvä suoritus ja kertoo kuka on ollut opettajana. Saarenmaa jatkoi hakkurina rohmuten eniten pisteitä. Ozolins palkittiin Kisko libero Kiilusen kanssa joukkueitten parhaina.
Kymmenellä miehellä oltiin matkassa ja kaikille tuli pistemerkintöjä ja jokainen täytti hienosti oman paikkansa.
Seuraava Ykkösarjan koitos ”kotilauteilla” on parin viikon kuluttua sunnuntaina 24.10. klo 16.00  Kyyjärven liikuntahallilla.
Vastustajaksi saadaan Pielaveden Sampo.

JÄTÄ KOMMENTTI