LENTIS | Kyyjärvellä taisteltiin pitkän kaavan kautta – KyKy-Betset riisti pisteen mestareilta

0
(Kuva: KyKy)

Veera Huita/J-Pnews
KYYJÄRVI

KyKy-Betset ja VaLePa kohtasivat Kyyjärvellä (21.10.) Tiukan taistelun päätteeksi vierailija VaLePa onnistuu nappaamaan kaksi pistettä kotimatkalle.

Ensimmäinen erä alkoi KyKy-Betsetin hallinnassa. Kotijoukkue johti 2-3 pisteen erolla, kunnes repäisi tilanteeksi 18-14. Tämä ei kuitenkaan hallitsevaa mestaria hetkauttanut, sillä he kavensivat tilanteeksi pian 20-19. Jo ensimmäisessä erässä päästiin näkemään kahden huippuhakkurin taistoa, kun KyKy-Betsetin Renars-Pauls Jansons takoi tehot 6/+4 ja Valepan Urpo Sivula 8/+5. Valepa teki erään 10 virhettä, jotka ratkaisivat ensimmäisen erän kyyjärveläisille. Lisäksi KyKy-Betset hyökkäsi tehokkaasti Jansonsin ja Aivars Petrusevicsin johdolla.

Toisessa erässä voimasuhteet kääntyivät Valepan hyväksi. Kotijoukkueen hyökkäystehot laskivat 33%, kun taas Valepan vastaavat olivat 46%. Vierailijat myös vähensivät virheiden määrää kuuteen. Sastamalalaiset saivat myös hyvin puolustettua Betonimiesten Jansonsin hyökkäykset peliin ja käänsivät pallorallit hyväkseen. Erässä esiin nousi pisteiden valossa konkari Mikko Esko, joka onnistui tekemään 4/+4 tehot. Hän myös päätti erän lyömällä vastapallon kenttään.

Pitkän erätauon jälkeen nähtiin viihdyttävää lentopalloa. Erän johtaja vaihtui vähän väliä ja pallolle annettiin kunnolla kyytiä.  Valepa johti erää jo 16-19, kun Guntis Atars turvautui aikalisään. Tästä tauosta pisteet valmentaja-Atarsille, sillä KyKy-Betset onnistuu kaventamaan 17-19. Romans Saussin syöttövuorolla isännät pääsivät tasoihin, mistä alkoikin tiukka taisto, kuka nappaa sarjapisteen taskuunsa. 23-23 tilanteessa Betonimiesten konkari Petrusevics näytti takakentällä mallia ja puolusti kovia lyöntejä peliin. Palloralli päättyi vieraiden verkkovirheeseen. Erä päättyy Urpo Sivulan sivurajasta leveäksi painuneeseen lyöntiin ja isännät onnistuivat nappaamaan ensimmäisen jaossa olleen sarjapisteen.

Neljäs erä ei kolmannen erän tapaan jättänyt ketään kylmäksi. Betonimiehillä oli paikkansa ratkaista peli neljännessä erässä, mutta sastamalalaiset olivat päättäneet viedä peli viidenteen erään. Neljättä erää mentiin pitkään pallon pomppiessa vuorotellen molemmin puolin. 22-22 tilanteen jälkeen Valepa kasvattaa johtoaan 22-24, minkä jälkeen Guntis Atars turvautui aikalisään. KyKy-Betset onnistui vielä kaventamaan 23-24. Erän viimeisessä rallissa annettiin pallolle kyytiä, mutta lopulta Urpo Sivula niittaa pallon rajasta Betonimiesten kenttään.

Viidennessä erässä Valepa näytti kovuutensa ja karkasi 4-9 johtoon. KyKy-Betset turvautuu vaihtoihin: Kasper Pennanen Aivars Petrusevicsin tilalle. Myöhemmin Manu Asikanius pääsee vielä syöttämään Colin Lovejoyn tilalle ja hänen syöttövuorollaan tilanne kaventui 8-11. Valepa kuitenkin onnistuu pitämään johtoasemansa ja peli päättyy Urpo Sivulan ässään. Valepa paransi pelissä koko ajan syöttöään ja sille kirjattiin pelissä jopa 13 ässää.

• Hyvä peli. Kyky oli kova tänään, joten kaksi pistettä on hyvä suoritus meiltä. Jansons oli kova tänään. Häntä oli hankala pysäyttää. Pieniä juttuja pitää vielä meidän pelissä hioa, muuten olen ihan tyytyväinen peliin. Vaikeista hetkistä pystyttiin nousemaan. Syöttö ja hyökkäys alkoi löytymään pelin edetessä. Aina voisi pelata paremmin, ikinä ei saa olla liian tyytyväinen, tuumaa Valepan hakkuri Sivula voitetun pelin jälkeen.
  • Oli hyvä peli tänään. Molemmat joukkueet taisteli. Jätkät teki parhaansa. Oma peli oli aika hyvää, hyökkäyksessä meni hyvin. Tuntui hyvältä. Olin viikolla sairaana, mutta se ei estänyt minua pelaamasta hyvin. Minä ja Joel kommunikoimme hyvin, luotamme toisiimme, kertoo Jansons, joka palkittiin KyKy-Betsetin parhaana.
  • Tasainen vääntö oli. Meillä oli vähän hankaluuksia torjunta-puolustuksessa. Syötössä saatiin tehoja. Välillä oli pelin aikana tukalaa, mutta maltettiin. Syöttöön ratkesi. Saatiin tehoja siihen ja sitä kautta ässiä. Torjunta-puolustusta pitää parantaa. ”Mesko” (Mikko Esko) oli meidän paras torjuja tänään. KyKy-Betsetin hakkuri pelasi älyttömän pelin. Tuli katolta koko ajan ja silloin on hankala torjua. Leinosen tulo laajensi hyökkäysarsenaalia. Toisen erän aikana löytyi Ekmanin kanssa tempo. Vastaanotto kehittyi pelin aikana. Tämä oli todella tiukka peli, palloa lyötiin kunnolla. Viihdyttävää lentopalloa, Janne Kangaskokko, Valepan päävalmentaja analysoi.
  • Molemmat joukkueet keskittyi syöttöön. Ensimmäisessä erässä oltiin parempia. Jokaisessa erässä Valepa paransi syöttöään. Siihen ratkesi tänään. Laitahyökkäysvoima molemmilla riittävää, joten syöttö ei voi pehmetä. Molemmat liberot Eetu Pennanen ja Joel Andersson pelasivat erinomaiset pelit. Torjunta-puolustusta pitää meidän kehittää, taktiikka oli kuitenkin myös ok tänään. Helppoja virheitä ei tänään niin tullut. Aikalisällä muistutin taktiikasta, Guntis Atars kertoo hävityn pelin jälkeen.